Nyheter fra Friluftsklubben

Generalforsamling 18. mars
Vi minner om Generalforsamlingen 18. mars. Se under "turer" for detaljer.
Skitur til Sørsetra lørdag 16. februar
Sollihøgda er et ganske snøsikkert område. Vi skal denne lørdagen gå en ganske lett skitur inn til Sørsetra og tilbake. Innover følger vi Djupedalsløypa, og tilbake går vi om Toresplassen. Det blir rast inne på Sørsetra. Turens lengde er ca. 14 km, og den går i gode løyper.

Se tursidene for nærmere informasjon.

Båltur til Nedre Blanksjø onsdag 14. november
Vi flyttet denne turen med 14 dager på grunn av værforholdene.

Denne turen skal vi bruke mer tid foran bålet enn å gå på beina.

Vi møtes ved bommen på Sognsvann klokka 18.00. Herfra går vi opp til nedre Blanksjø, hvor vi finner en bra plass for bålet og oss som skal sitte rundt det. Ta med sitteunderlag.

Vi hygger oss rundt bålet til vi rusler ned igjen til Sognsvann, hvor vi er tilbake før kl. 21.00.

Se tursidene for påmelding.
Dagstur i Østmarka med tre kjentmannsposter søndag 21. oktober
Det kom nye kjentmannsposter i september, og det er flere i Friluftsklubben som samler på disse. Denne dagen avlegger vi et besøk i Østmarka hvor det er tre poster som ligger nær hverandre og som det er mulig å besøke innen samme dagsturen. Tar du ikke kjentmannsposter er dette uansett en tur som vi tror du vil like. Vakre Slettfjellet blir stedet hvor vi tar utelunsj, og underveis i typisk Østmarkaterreng så får vi oppleve både skihistorie og Oslo kommunes høyeste tre. Bli med da vel?!

Detaljer om turen finnes på tursidene, som du ser til høyre på siden.
Vellykket dugnad og åpen dag på Sellanrå
7 deltakere stilte opp og sørget for at vi nå har ved på hytta til godt ut på vinteren. Lørdag kveld var det duket for årets fårikål og som vanlig var den enda bedre enn året før.

På søndag var det åpen dag, og vi observerte at det er flere og flere som nå legger turen til Sellanrå. Det var jevnt med besøkende hele dagen, og vi serverte kaffe og lapper til de som ønsket å få noe å spise og drikke.
Dugnad på Sellanrå med fårikål 6. - 7. oktober
Denne høstkvelden så serverer vi fårikål på Sellanrå til deltakerne. Vi gjør denne fårikålkvelden til en del av en minidugnad på Sellanrå. Derfor blir både middagen og overnatting gratis. Vi satser på en hyggelig kveld hvor peisilden kaster et flakkende og lunt lys mot tømmerveggene, mens vi koser oss i varmen inne i hytta.

Vi har noen få oppgaver som skal gjøres lørdag. Veden skal i hus, plenen skal rakes for løv, vi skal skifte sengetøy, oppgradere proviantlageret, vaske og noen andre mindre oppgaver som vil være forefallende. Det blir en mindre arbeidsmengde enn på pinsedugnaden, så det blir nok mer hyttetur enn dugnad.

Det vil være folk på hytta på lørdag fra ca. 11.30. Dugnaden avsluttes ca. kl. 17.00. Middagen er klar kl. 18.30.

Se tursidene for påmelding og mer informasjon.

Åpen dag på Sellanrå søndag 7. oktober
Denne søndagen i oktober arrangerer vi som vanlig åpen hytte med servering av vafler, kaker, kaffe, te og saft. Alle turfolk inviteres til å ta turen innom hytta, både medlemmer og ikke-medlemmer. Kanskje kan vi se nysnø på Norefjell? Vi har med kikkert til utlån. Alle, medlemmer og ikke-medlemmer er hjertlig velkommen. Serveringen holder åpent fra kl. 12-15.

Inne i den hyggelige stua vil det brenne et stort bål på peisen. Vi håper flest mulig av Friluftsklubbens medlemmer tar turen opp til hytta. Velkommen ellers til alle da dette er et åpent arrangement.

Dagstur med kjentmannsmerkeåpning 2/9-2018
Det er ofte at kjentmannsposter danner rammen for de turmålene Friluftsklubben har på sine turer. Det er flere "kjentmannspostjegere" i Friluftsklubben, og vi anbefaler enda flere å prøve! Om du ikke er interessert i å samle poster, så er det likevel moro å bli med på turen. Stedet vi besøker har alltid en historie som krydrer opplevelsen av turen, enten vi besøker en nedlagt plass, en gammel damkonstruksjon eller kanskje et fint utsiktspunkt som få kjente til fra før.

Lansering av ny bok finner sted 2. september kl. 12.00, på den gamle plassen Holen nederst i Wyllerløypa i Sørkedalen. Boken vil være i salg på stedet.

Etter åpningen satser vi på å fortsatte videre til en eller flere av de nye kjentmannspostene i nærheten. Siden det er hemmelig hvor postene er satt ut, så vet vi ikke hvor vi drar videre før etter heftet er anskaffet!

For turfakta, se under turprogrammet. Det er mulig å bli med etter påmeldingsfristen ved bare å møte opp, siden dette er et eksternt arrangement med direkte oppmøte.

Turer og arrangementer frem til oktober er nå lagt ut
Sommerens og høstens program kan nå leses på tursidene. Det er bare å melde seg på arrangementer. Friluft nr. 2 kommer også snart i postkassen til medlemmene.
Hva med en tur på en av hyttene våre i påsken?
Sjekk om det er ledige plasser! Med den fine vinteren vi har hatt i år så er det mer nok snø denne påsken. Så får vi bare håpe på strålende sol.

Begge hyttene har ledige plasser i påsken. Vi kan spesielt anbefale Solstua, som ligger bare noen hundre meter fra fine løyper. En skitur til Sørsetra (litt over 5 km fra Solstua), og en smak på deres gode vafler kan anbefales. Ønsker du å dra på Solstua må du være rask. Her gjelder regelen om at det er nok at en person bestiller hytta, så har du hele hytta.

Ta gjerne kontakt på tlf. 936 17 068 for nærmere spørsmål om hyttene.

[Flere nyheter]