Sykkeltur gjennom Krokskogen

26/6-2013

Kveldsutsikt mot Heggelivann, fra "En sommernatt i Krokskogen" ifjor
Foto: Aina Grymyr

Vi benytter Skiforeningens sykkelbuss for å komme helt nord i marka til Ringkollen. Bussen vil være fremme rundt kl. 18, og da starter vår ferd gjennom Marka og inn i sommernatten. Vi kommer til å sykle på skogsbilveier, og det vil bli mye nedover til Sørkedalen. Sykkelturen kan forlenges via Bogstad helt tilbake til Frognerparken.

Mer informasjon om Sykkelbussen finnes i linken sykkelbussen, og her beskrives alternative sykkelturforslag fra Ringkollen. Turleder vil legge ut mer info om planene på forumet før turen. Det er også mulig at vi tar en eller flere avstikkere til noen kjentmannsposter, litt avhengig av hvilken sykkelrute vi velger sørover. Sykkelturen fra Ringkollen til Sørkedalen er fra rundt 3 mil, derfra til Majorstuen er det ca. 1,5 mil. 

Ifjor hadde vi en tilsvarende sykkeltur som vi kaldte "En Sommernatt på Krokskogen", basert på den klassiske historien av Peter Chr. Asbjørnsen. Denne fortellingen som har inspirert mange til friluftsliv, kan leses her: En sommernatt på Krokskogen. Det er også mye annen artig information om eventyret på nettet.

13/6-2013: Jeg må dessverre avlyse pga. en lei virusinfeksjon som har satt meg tilbake fra å gjennomføre og lede en såvidt lang sykkeltur om bare 2 uker. Nå skal jeg trene opp utholdenhet og styrke igjen.

Turfakta

Avreise: Med Skiforeningens sykkelbuss, avreise kl. 16:45 foran hovedinngangen til Frognerparken.

Retur: Sent på kvelden / tidlig natt, muligens over midnatt. Ønsker noen å ta bussen fra Skansebakken, så går den kvart på hver time fra Skansebakken, siste går 23:45. Det er begrenset plass til sykkel på bussen, men det er også mulig å sykle til T-banestasjonen på Røa. Eller sykle helt hjem for de som ønsker det.

Booking sykkelbuss: Deltakerne reserverer selv sykkelbussen, se link over. Vanligvis er det mulig å booke 2-3 uker før avreise, så det lønner seg å være tidlig ute. Prisen er 200 kr. for medlemmer av Skiforeningen, og 270 kr. for ikke-medlemmer - husk å ta med medlemskort hvis du har! Si ifra ved påmelding hvor du går på sykkelbussen.

Ta med: Penger til sykkelbussen, mat og drikke til en rast (eller to) underveis, samt varme klær til kvelden og returen. Ta også med lappesaker, sykkelpumpe, sykkellykt og ellers fiksesaker til sykkelen din, og kunnskap om hvordan reparere hvis uhellet er ute (turleder er ikke sykkelekspert ;-)

Kart: Oslo Nordmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>