Dagstur til Lommedalen & Bærums Verk

24/11-2013

Verksgata på Bærums Verk. Til venstre hovedbygningen fra 1764

Novemberdagene blir kortere, så da passer det med en kort, lett tur etter kjentmannsposter, kombinert med besøk til koselige Bærums Verk. Dette blir et arrangement tilsvarende turene vi har hatt til Hurum & Villa Malla, med både tur og mat. 

Vi starter med en kort rusletur fra By parkeringsplass i Lommedalen for å besøke Kjentmannspost 8 Guribysaga, øst ved dammen i 2012-14 heftet. Posten ligger på en liten øy som vi kan rusle rundt på, før vi returnerer til bilene. Turen er kort og lett og går mest på skogsbilvei, totalt blir det under 5 km.

På Bærums Verk er det mye artig å se på, og Verksgata med koselig små kunststeder og butikker er åpent på søndager til kl. 16. De har også en skulpturpark og Kunstværket Galleri, så flere ting vi kan utforske. Vi samles på Pannekakehuset kl. 15:30 for et koselig og annerledes førjulsmåltid. Turleder vil legge ut mer informasjon om planene på forumet før turen.

NB!!   Pga. uforutsette omstendigheter hos turlederen, så må turen utsettes en uke, dvs. til søndag 24/11

Turfakta

Avreise: Vi avtaler bilskyss ved påmelding, så si i fra om du disponerer bil. Oppmøte kl. 10 ved Brynseng T-banestasjon (alle østlige linjer unntatt 5) for felles transport. Det blir bilspleis basert på kjørelengde og bompenger utregnet under middagen. Vi ønsker å koordinere antall biler så vi får plass på p-plasser underveis.

Retur: Gode og mette, utpå kvelden en gang ;-)

Ta med: I tillegg til turting og drikke, kan det være kjekt å ta med klær til skift før middagen, hvis du ønsker det.

Kart: Oslo Nordmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 20. november 2013.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>