Kjentmannsskitur i Østmarka

15/2-2015

Selvtråkk i Valstadløypen gir en egen stemning
Foto: Aina Grymyr

Skisesongen er ikke så lang i Østmarka som andre deler av Oslomarka, så vi håper på fint skiføre i vinter for å besøke 2 nye kjentmannsposter som egner seg godt på ski. Avhengig av skiføre og snømengde så tar vi en runde til postene 43 Haukåsen 357 og 45 Stakanløypen. Vi håper at vi også kan følge Valstadløypen inn mot Stakanløypen, da dette er veldig artige løyper med trange spor og bratte bakker, men vi skal ta det pent og forsiktig.

Vi raster inne på Mariholtet, og denne gangen skal turleder holde seg på beina og ikke brekke skuldre eller andre kroppsdeler ut fra serveringsstedet. Turen blir på rundt 2 mil, og vil følge skiløypene som prepareres i Østmarka.

NB! Skiforholdene har ikke vært på vår side i Østmarka iår! Løypen opp til Haukåsen brøytes og strøs ut sesongen pga. leveranser opp til raderanlegget der. Valstadløypen har ikke vært preppet på mange uker, og mye regn har gjordt den veldig hard. Jeg utsetter inntil videre skituren til senere hvis det skulle komme mer snø, men tviler på om vi får slike forhold. Evnt. utsettes turen til 2016.

Turfakta

Fremmøte: Ekerud kl.11. Vi koordinerer transport etter påmeldingsfristen, si ifra hvis du stiller med bil (bilspleis)

Ta med: Varme klær, mat og drikke, samt Kjentmannsheftet 2014-2016 hvis du er kjentmannsjeger.

Kart: Oslo Østmarka 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 11. februar 2015.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>