Kjentmannsposttur til Ringerike

30/5-2015

Turdeltakerne fra kjentmannsturen 2008 beundrer utsikten fra Tiurtoppen
Foto: Steinar Roland

På Ringerike ligger et fint turterreng opp fra Åsa ved Steinsfjorden. Vi har tidligere hatt tur hit for å besøke Jaklefossen og Valbekkfossen, som er to av de finere fossefall i Oslomarka.

I denne perioden av kjentmannsposter, er tre poster lagt nær hverandre i området. Vi vil derfor lage en tur som går innom alle disse tre, og hvor vi også får gjenoppleve Valbekkfossen.

Turen tar utgangspunkt fra Damtjern i Åsa. Vi går først via Valbekkfossen til post 19 Dyregrav, og får med oss utsikten fra ”Tiurtoppen”, før vi fortsetter litt nordover for gå en rundtur via Langtjernet og Høgkollen mot post 17 Høgåskleiva. Derfra returnerer vi til bilene ved Damtjern.

Så kjører vi rundt og opp til Ringkollen, hvor vi tar den siste posten, post 21 Valmpire ZK-B på Ringkolltoppen. Her er det kjempefin utsikt over store deler av Ringerike.
Rundturen fra Damtjern er målt til rundt 12 km. på kartet, og siste posten er et par km., så totalt blir det rundt 15 km.  

Turfakta

Oppmøte: Damtjern kl. 11. Vi koordinerer transport etter påmeldingsfristen, si ifra hvis du kan kjøre (bilspleis). Det er avgiftsbelagt parkering på Damtjern, og bompenger opp til Ringkollen, som blir inkludert i bilspleisen.

Ta med: Varme klær, mat og drikke, sitteunderlag til uterast og Kjentmannsheftet 2014-2016 hvis du er kjentmannsjeger.

Kart: Oslo Nordmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart.

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 28. mai 2015.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>