MåneSKInnstur til Sandbakken

23/2-2016

Fullmåne i Østmarka, fra en tidligere måneskinnstur
Foto: Aina Grymyr

Måneskinnsturene våre har blitt en tradisjon nå, både i Østmarka til Sandbakken og Vangen og i Romeriksåsene. Bildene og stemningen fra tidligere turer kan sees på Friluftsforumet vårt bl.a. her: Måneskinnsturen 2012 og Måneskinnsturen 2013.

I år passer det bra å 'feire' starten på mitt 5. år som FiO-turleder! Planen å gjenta den aller første turen jeg hadde som samlet hele 14 deltakere på en magisk og nesten full månekveld fra Skullerud. Hvis føreforholdene er på vår side blir det en rundtur med klokken. Selve løypen blir planlagt like før turen, og mer detaljer blir lagt på FiO's forside.

Skiturer i Østmarka vil nødvendigvis bli kupert, men vi vil følge preparerte eller oppgåtte skiløyper. Er vi riktig heldige med nok snø og fine forhold, så kan det også bli tur gjennom magiske Trolldalen og Svartdalen. For disse er vi avhengige av gode føreforhold, men ivrige Østmarkinger tråkker alltid opp disse ville og uberørte dalene når det er forhold for det.

Turen blir mellom 15 og 20 km med store deler utenom lysløype. Ta med hodelykt til forsiktig bruk i mørke partier eller hvis overskyet, men litt av vitsen er å gå delvis uten lys.  Vi krysser fingrene for en fin skikveld med nesten full måne, og blir det problemer med føret i Østmarka så flyttes måneskinnsturen til en annen del av Marka.

21/2: Vær- og føreforholdene var ikke på vår side på turen planlagt på lørdag. Men så kom det snø i helgen, og nå åpner Sandbakken på tirsdag for måneskinnsåpent. Vi benytter sjansen, men tar en litt kortere runde (10-15 km) siden dette er en hverdagskveld (og fordi turleder har fått litt ryggproblemer).

Turfakta

Fremmøte: Grønmo p-plass kl. 18:00.  Offentlig: Buss nr. 550 Enebakk kirke til Klemetsrud skole, så kan vi avtale transport inn til Grønmo.

Ta med: Hodelykt, varme klær, samt penger til mat og drikke innedørs på Sandbakken hvis du ønsker det. Kveldsservering: Lasagne

Retur: Sent på kvelden, gode og mette etter innerast på Sandbakken

Kart: Oslo Østmarka 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 23. februar 2016.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>