Småtass - Tur i Finnemarka fra Spiralen

3/10-2015

Lørdag 3.10 drar FiO småtass på ekspedisjon til Drammen, nærmere bestemt til Spiralen. Det er et flott utsiktspunkt i Bragernesåsen ovenfor Drammen, som enklest kan nås ved å kjøre bil opp den spiralformede tunnelen inni fjellet, med start like bak Drammen sykehus. Tunnelen er en attraksjon i seg selv .

Vel oppe nyter vi utsikten mens vi utforsker turstiene langs åssiden. Vi tar også en tur bort til Drammen Friluftsmuseum 300 meter innenfor Spiraltoppen hvor det er gjenreist 21 gamle tømmerhus som skal illustrere tidligere tiders gårdsdrift og bygningstradisjoner i Buskerud.

Området er tilgjengelig med barnevogn. Når store og små er blitt passe slitne og sultne, avslutter vi utflukten med en matbit på Spiralen Café og Restaurant.

Turfakta

Oppmøte: kl 11.00 ved Esso foran Drammen sykehus (veibeskrivelse med utgangspunkt i Oslo: kjør E18 mot Drammen, ta av E18 i Drammen før broa over Drammenselva, kjør Bragernestunnelen og følg skiltene mot Drammen sykehus, Esso ligger nedenfor parkeringsområdene foran sykehuset).

Pris: Det koster kr 35 i bomavgift for å kjøre opp Spiralen (kort og kontant).

Påmelding til Janne Møller-Stray tlf. 980 38 327

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 2. oktober 2015.

Kontaktperson: Janne Møller-Stray <arbeidsadresse@hotmail.com>