Dagstur til Skjennungstua med 2 nye KM-poster

11/9-2016

Foto: Magne Arentsen

Her er en klassisk og fin søndagstur i Nordmarka som vi har tenkt å ta i et bedagelig tempo. Fra Frognerseteren stasjon går vi ned til Skistua og videre inn Rykkinnveien til Slagene hvor vi går på sti ned til Frønsvollstråkka. Herfra går vi opp til Frønsvollen. Her ligger klubbhytta til Norges første skiklubb, Christiania Skiclub, som fortsatt har sin virksomhet her. På Frønsvollen holder også Naturvernforbundet i Oslo og Akershus til. Kanskje er det åpent denne dagen. Da pleier de å ha gratis kaffe.

Fra Frønsvollen går vi videre over Frønsvollsmyrene til Skjennungstua. Her har de et godt utvalg av mat og bakervarer, så du kan legge igjen matpakka hjemme. Vi tar en lang rast på Skjennungstua. Returen tar vi via veien ned til Skjennungsvannet, og derfra over Marimyr til Heggehullet og tilbake til Frognerseteren. Turens lengde er ca. 9 km.

To av de nyeste kjentmannspostene passer veldig godt å ta på denne turen, og det er postene 32 Tryvannsgrana og 33 Der Rødkleivhytta / Løytnantshytta sto. Turen vil bli tilpasset så vi kommer innom begge disse to.

Turfakta

Avreise: Avreise med t-banens linje 1 fra Stortinget kl. 10.36 som er fremme ved Frognerseteren kl. 11.13

Retur: Vi er tilbake på Frognerseteren ca. kl. 15.30

Kart: Oslo Nordmark

Maks antall personer: 16

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 9. september 2016.

Kontaktperson: Anne Bugge <ixlapz@gmail.com>