Sommertur til Gausdal Vestfjell

18 - 23/7-2016

Friluftsklubbens første sommertur gikk til Gausdal Vestfjell sommeren 2000. Vi var den gang 13 deltakere. Vi gjentok denne turen i 2005 med en noe kortere rute, og det er den ruten vi går nå i år. Siden vi var her sist, har Langsua nasjonalpark blitt etablert i 2011.

Terrenget er lettgått, åpent og koselig, og det er ikke altfor langt mellom hyttene. Alle hyttene er selvbetjente utenom Liomseter som er betjent. Alle middagene kjøper vi på hyttene. Hyttene skal også være utstyrt med tørrmat. Vi trenger derfor ikke å bære på mat mellom hyttene utover det vi ønsker å ta med selv.

RUTEN: Man: Oslo - Liomseter (bil). Tir: Liomseter - Storkvelvbu (5t). Ons: Storkvelvbu - Skriurusten (3 t). Tor: Skriurusten - avstikker til Nordre Langsua - Haldorbu (5t). Fre: Haldorbu - Liomseter (4 t). Lør: Liomseter - Oslo (bil).

Kart: Det er et eget Gausdal Vestfjellkart i 1:50.000, samt også er et kart som heter Jotunheimens forgård i 1:100.000.

Pris: Det er to forskjellige priser avhengig av om man er DNT-medlem eller ikke. Prisene er basert på to overnattinger på 4 - 6 sengs rom på Liomseter med frokost og treretters middag, og tre overnattinger på de selvbetjente hyttene med cirkapris for frokost, lunsj og middag. Medlem av DNT: 2605,- Ikke-medlem: 3463,- Medlemskap i DNT koster kr. 640,- for voksen medlem. Det betyr at man sparer kr. 218,- ved å være DNT-medlem. Se detaljer om overnattings- og proviantpriser på DNT sine hjemmesider.

I tillegg kommer bilspleis. Hver sjåfør får kr. 3,- pr. km pluss eventuelle bomavgifter godtgjort. Hvor stort dette beløpet blir avhenger av antall deltakere og vil bli oppgitt etter at påmeldingsfristen er ute.

Det er ingen forhåndsbetaling. Alle deltakerne betaler hver for seg i løpet av turen.

Detaljer om oppmøtested og -tid, utstyr og detaljerte priser, blir sendt deltakerne gjennom et eget deltakerhefte som sendes ut i god tid før turen. Turleder vil være Iver Nicolai Gjersøe. Påmeldinger, og spørsmål rettes til Magne Arentsen.

Turfakta

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 15. juni 2016.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>