Måneskinnstur til Råsjøstua

11/2-2017

Fra måneskinnsturen i snøvær til Råsjøstua 2015
Foto: Anton Henningstad

Siste 5 årene har jeg hatt måneskinnsturer med mange fornøyde deltakere. Skiglade strømmer inn i skogen med minimal lyktebruk for å oppleve dette. Det blir ofte en stemningsfull kveldstur i nesten fullmånelys, med knitrende snø under skiene og forhåpentligvis godt føre. 

I 2015 hadde vi måneskinnstur i Romeriksåsen, men da mange ikke kunne delta så gjentar vi skituren i år. Råsjøstua holder åpen utover kvelden til kl. 22 og sørger for god stemning med bål og grill på tunet. Her kan man steke medbrakt mat eller kjøpe stuas berømte elgpølser, toddy og annen snadder..

For å lage en turvariasjon fra turen i 2015, så starter vi i år fra den andre siden av Romeriksåsen. Litt avhengig av føret, så håper vi å gå på begge sidene av Bjertnessjøen på vei inn til Råsjøstuen. Dette er en ganske slak og snøsikker løype. Forventet turlengde er 15 km, og vi krysser fingrene for en fin skikveld på en fullmånekveld.

Turfakta

Fremmøte: Sjonken parkering kl. 17.00 ved solnedgang. Vi koordinerer transport etter påmeldingsfristen, si ifra hvis du stiller med bil (bilspleis + bomvei til Sjonken).

Ta med: Hodelykt, varme klær, evnt. mat og varm drikke, samt penger til mat innedørs hvis du ønsker det.

Retur: Sent på kvelden, gode og mette etter besøk på Råsjøstua

Kart: Romeriksåsene 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 9. februar 2017.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>