Dagstur til Brønnøya

20/5-2017

Brønnøya sett fra luften.
Foto: Lin Østad

Brønnøya er en idyllisk perle utenfor Nesøya i Asker kommune. Det er flere kilometer med fine bilfrie grusveier som går rundt om kring på øya. Brønnøya er den neste største av øyene i Vestfjorden og vi legger turen hovedsakelig langs sjøen og går rundt øya. Den eldste severdigheten på Brønnøya er en Kalkovn fra 1874, denne er et fredet kulturminne og står i dag på privat grunn. Vi legger turen innom og kikker på den uten å forstyrre familien som holder til på eiendommen. Resten av turen vil gå i et veldig flott område med hus og hytter.

Brønnøya har et rikt plante- og dyreliv. Her kan du få besøk av revemor med unger og rådyr streifer over hele øya. I naturreservatene kan man observere sjeldne planter og innsekter.

Turens lengde blir ca 10 km i lettgått område.

Turfakta

Fremmøte: Nesøya kl 11:00, si ifra hvis du stiller med bil. Det er mulig å ta buss 265 Nesøya til Vendla holdeplass, denne går fra bussterminalen i Sandvika. Parkering for bil på samme sted. Nærmere info kommer etter at påmeldingsfristen har gått ut. Vi tar kabelfergen over til Brønnøya samlet. 

Ta med: Gode sko, mat og drikke, det er ikke mulig å kjøpe noe på Brønnøya

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 16. mai 2017.

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>