Helgetur til Bestemorstua i Bunnefjorden

19 - 21/8-2016

Bestemorstua ved Bunnefjorden

Bestemorstua ligger flott til ved Bunnefjorden i Oppegård kommune, med et fint sykkel og turområde FiO ikke har hatt tur til tidligere. Denne helgen skal vi gjøre oss kjent i denne delen av marka som grenser til Oslo.

Vi legger opp turen litt avhengig av hva turdeltagerne kan stille med av utstyr, sykkel eller egne ben. Vi drar innom Svartskog og besøker både Roald Amundsens hjem, Svartskog Kolonial og ser på kulturlandskapet i område, en bit av kystledstien skal vi også få med oss. Ingierstrand Bad og restaurant passerer vi på veien mellom Bestemorstua og Svartskog, her er mulighet for litt forfriskning eller en kikk på område.

Roald Amundsens hjem Uranienborg ligger vakkert til ved Bunnefjorden og har mye spennende historie og mange suvenirer å vise frem fra Amundsens reiser. Hjemmet står slik Amundsen forlot det da han dro på sin siste ekspedisjon. Det blir mulighet for en omvisning i den vakre sveitservillaen som gir et godt innblikk i hans liv (inngang kr. 50, dette er en del av Follo Museum).

Svartskog Kolonial er en nesten 100 år gammel liten landhandel. Den var stengt i 20 år, men i 2012 ble den reåpnet. Interiøret og lokalet er heldigvis intakt og gir en lun atmosfære i landhandelen. Her kan vi spise dagens lunsj. Det er noe nytt på menyen hver dag, samt ferskt bakverk, kaker, kaffe, italiensk is og mye spennende kram å kikke på.

Område mellom Ljan og Svartskog der Bestemorstua ligger, har et fint skogområde med utsikt mot fjorden mange steder. Oppegård kommune har også bygd opp igjen oppgangssaga i Gjersjøelva, denne ble innviet i april 2002. Saga står omtrent der den siste vannsaga i Gjersjøelva sto inntil den ble lagt ned i 1908. Saga ligger ca 500 meter fra Bestemorstua.

Denne helgeturen har mye å by på. I tillegg skal vi kose oss med god mat og nyte utsikten over til Nesodden og Oslo fra verandaen. Her kan vi bade i sjøen og sole oss på svabergene nedenfor hytta. 

Turfakta

Avreise: Bil, buss, sykkel. Vi har hytta fra kl. 16:00 på fredag til kl. 14:00 på søndag. Buss 86 går fra Kolbotn stasjon og stopper 50 meter fra hytta, for de som ønsker å komme kollektivt. Det går an å komme på egen sykkel, eller samkjøre med bil. Dette avtales etter at påmeldingsfristen har gått ut.

Retur: Søndag når vi vil.

Pris: kr. 410,- per pers for leie av hytta. I tillegg kommer event. tog/buss billett (50 kr fra Oslo) el. bilspleis ca 100-200 kr fordelt på alle i bilen (avhengig av oppmøtested).

Ta med: Sovepose/sengetøy (det er ikke dyner på hytta), håndkle, solkrem, badetøy, passende klær til tur/være på hytta med, brødmat, 2 pålegg til felles frokost, grillmat, snop/snacks til eget forbruk. Turleder handler inn til felles middag.  

Påmelding: Til kontaktperson innen mandag 1 august. Påmelding etter dette er mulig, men da kan hytta være avbestilt hvis for få påmeldte. Påmelding gyldig ved innbetaling av depositum på kr. 700,- til Friluftsklubbens kontonummer 9235.21.68396, merk denne med Bestemorstua og deltager. Ved avmelding etter fristen tapes hele eller deler av depositumet, svarende til klubbens merutgifter.  

Maks antall personer: 10

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>