Gruvesafari på Blaafargeværket

25/9-2016

Koboltgruvesafari. Bildet er fra nettsiden til Blaafargeværket og Koboltgruvene: http://www.blaa.no/

På denne turen får vi oppleve vakre fjellformasjoner, dype sjakter og avsatser med eventyrlig utsikt og koboltblomst. Dette er en unik tur som går gjennom et nettverk av utbrente gruveganger og videre i stiger ned gjennom dype sjakter, til imponerende haller hvor koboltåren befant seg. Vi går først 200 m inn i fjellet og starter på Clara Stoll-nivået, deretter 80 m ned og avslutter turen ut gjennom den 800 m lange Ludvig Eugen stollen. Turen har stemningsfull belysning, og vi blir med Blaafarveværkets guide som leder oss gjennom historien.

Høydeforskjellen er på ca. 80 m, turen er 1,5 km lang og krever vanlig god fysikk. Varighet ca. 2,5 time. Husk gode sko og varmt tøy. Aldersgrense 10 år. OBS! Turen kan føles ubehagelig for personer med klaustrofobi.

Blaafarveværket og koboltgruvene er et 8 km langt museum og ligger i Modum kommune midt i Buskerud. Det er kunst-, kultur- og naturopplevelser, samt butikker og spisesteder som vi kan oppleve/utforske før og etter gruvesafarien.

Mer info her: Blåfargeverket og Koboltgruvene

Turfakta

Avreise: Avtales etter at påmeldingsfristen har gått ut, si ifra hvis du stiller med bil.

Ta med: Varmt tøy, gjerne en liten niste og drikke

Pris: Gruvesafari kr. 290,- per pers. Bilspleis ca kr. 550,- + bompenger. Totale bilkostnader deles på alle turdeltakerne.

Maks antall personer: 10

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 19. september 2016.

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>