Kveldstur i Østmarka til ny KM-post 48

13/9-2016

Hvor kommer de nye KM-postene - og hvor tar vi vår første tur? Her fra min gullpost 48 Syd på Andersrudåsen, Østmarka i KM-heftet 2012-14
Foto: Steinar Roland

Endelig har vi fått nytt kjentmannshefte, og spenningen var stor hvor de nye postene kom! Overraskende nok så kom det en ny kjentmannspost på Andersrudåsen - KM-post 48 "Ett nytt objekt" - Et apropos til Andersrud-kjerringen. Det nye objektet er en stor stein, muligens grensestein. 

Like ved her klippet jeg min gullpost i KM-heftet 12-14, da på en tur fra Bindingsvann. Jeg har også gått Ola Dilt turorientering flere år i området, og har nå gravd frem et av mine gamle o-kart i 1:10.000 format. Østmarka-terrenget kan være utfordrende, og for alle de som tok posten like ved her sist, husker hvor bratt og kronglete det var. Så da frister det kanskje å bli med på tur med en som kjenner Østmarka godt!

Denne gangen starter vi fra Bysetermåsan, og følger vei innover før vi tar inn i terrenget. Jeg regner med å ta litt forskjellig vei inn og ut, og på returen er planen å gå bort til Svartåsen med radiolinken for Forsvaret som linker bl.a. til Kolsåstoppen, før vi tar "Nato-veien" tilbake. Det blir enkel uterast for de som ønsker det, turens lengde er rundt 6 km.

Turfakta

Fremmøte: Bysetermåsan parkering kl. 17:30. Si ifra ved påmelding om du trenger biltransport (bilspleis).

Ta med: Hodelykt, gode tursko, varme klær til kvelden, evnt. mat og drikke

Retur: Utpå kvelden en gang...,

Kart: Oslo Østmark 1:50.000. Turleder har med både GPS og O-kart

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 12. september 2016.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>