Kjentmannssykkeltur og "En sommerdag på Krokskogen"

25/6-2016

Solen strålte over Storflåtan på vår kveldssykkeltur gjennom Krokskogen en sommerkveld i 2012. Vi skal sykle nesten samme trase i år
Foto: Aina Grymyr

Vi benytter Skiforeningens sykkelbuss for å komme helt nord i marka til Ringkollen. Bussen vil være fremme rundt kl. 10, og da starter vår ferd gjennom Marka på jakt etter Kjentmannsposter. Vi kommer til å sykle på skogsbilveier, og det vil bli mye nedover til Sørkedalen. Derfra kan vi fortsette sykkelturen via Bogstad helt tilbake til Frognerparken, fortsatt mye nedover. Det er også mulig å ta bussen fra Skansebakken, men det er begrenset plass til sykkel på bussen. Det er også mulig å sykle til T-banestasjonen på Røa. Eller sykle helt hjem for de som ønsker det.

Første stopp blir en avstikker rundt Øyangen til Ugla for å 'bestige' post 22 Uglahaugåsen 618 moh. Vi triller og sykler videre sydover og tar en avstikker opp til 18 Lortholkollen vest. før vi fortsetter mot Storflåten og starter på nedoverturen. På veien stopper vi ved post 15 Skibet nord i N. Heggelivann, før vi suser nedover bakkene mot Skansebakken.

Mer informasjon om Sykkelbussen finnes i linken sykkelbussen, og her beskrives den ruten vi har tenkt å følge; Langs Storflåtan mot Sørkedalen. Det blir noen avstikkere fra den skisserte turen til kjentmannspostene, så turen blir lengre enn skissert i artikkelen. Sykkelturen fra Ringkollen til Sørkedalen er fra rundt 3 mil, derfra til Majorstuen er det ca. 1,5 mil (fortsatt mye nedover).

Alle har vel hørt om og kanskje lest klassikeren "En Sommernatt på Krokskogen", av Peter Chr. Asbjørnsen. Denne fortellingen har inspirert mange til friluftsliv og til turer både på Krokskogen og andre deler av Oslomarka. Det er en spesiell opplevelse å være i Marka en lang lys sommerkveld og sykle eller gå inn mot sommernatten. Hele den klassiske historien kan leses her: En sommernatt på Krokskogen, og det er mye annen artig information om eventyret på nettet.

Turfakta

Avreise: Med Skiforeningens sykkelbuss, avreise kl. 08:45 foran hovedinngangen til Frognerparken / Vigelandsparken. Si ifra ved påmelding hvis du går på bussen et annet sted.

Retur: Dette er en av årets lengste dager, så det må vi nyte på en lang fin sykkeltur. Er nok først ferdig sent til kvelds.

Booking sykkelbuss: Deltakerne reserverer selv sykkelbussen, se link over. Vanligvis er det mulig å booke 1-2 uker før avreise, så det lønner seg å være tidlig ute. Påmeldingsfristen settes til 14 dager før selve turen, for å sikre at det blir nok deltakere og at turen blir avholdt.

Pris: I 2016 er prisen 200 kr. for medlemmer av Skiforeningen, og 280 kr. for ikke-medlemmer. Fra i år er det forhåndsbetaling av bussen.

Ta med: Penger, mat og drikke til en uterast (eller to) underveis, samt varme klær til kvelden og returen. Ta også med KM-heftet 2014-16 og lappesaker, sykkelpumpe, sykkellykt og fiksesaker til sykkelen din, samt kunnskap om hvordan reparere hvis uhellet er ute (turleder er ikke sykkelekspert ;-)

Kart: Oslo Nordmarka 1:50.000. Turleder har med GPS med kart.

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 22. juni 2016.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>