Skitur med solen i ansiktet gjennom Krokskogen

12/3-2016

Solen skinner over Storflåtan på skitur gjennom Krokskogen
Foto: Aina Grymyr

En klassisk skitur er å gå gjennom marka med solen i ansikten. Dette er vanligvis en tur man tar litt utpå vinteren. Da kan vi håpe og drømme om fortsatt flotte skiforhold der vi skrider gjennom marka fra nord til sør, med en blid sol som skinner mot oss på vår vei. I år håper vi at vi får en slik flott skitur, som vi kombinerer med å dra innom 2 kjentmannsposter fra KM-heftet 2014-16.

Vi benytter Skiforeningens skibuss for å komme helt nord i marka til Ringkollen. Bussen vil være fremme rundt kl. 10, og da starter vår ferd gjennom Marka på jakt etter skinytelse og Kjentmannsposter. Vi kommer til å gå i preparerte skiløyper, med 400 høydemeter nedover. Turen blir mellom 3-4 mil, avhengig av hvilken skirute vi tar.

Første stopp blir en avstikker til KM-post 20 Østre Vambutjerna, før vi fortsetter mot Storflåtan. Vi tar nok en avstikker til KM-post 16 Syd i Bleiksjøen, før vi går tilbake til hovedløypene sørover. Begge disse postene ligger like ved skiløypen. Derfra er det flere mulige skiløyper som tar oss til Skansebakken, så vi ser an føre, form og værforhold. De to aktuelle rutene er enten langs Heggelivannene og Gråseterveien, eller om vi tar turen om Oppkuvvannene, Kjagdalen og Lysedammene. Uansett blir det mange herlige nedoverbakker på vår vei, så vi håper skiføret holder seg lenge og bra.

Turfakta

Avreise: Med Skiforeningens skibuss, sjekk nettsiden for avreisesteder og -tidspunkt. Turleder kommer på ved Vika Atrium kl. 08:50. Si ifra ved påmelding hvor du går på skibussen.

Retur: Vi tar bussen fra Skansebakken til Røa, derfra går det t-bane videre. Bussen går 1 min på hver hele time. Regn med at turen vil ta hele dagen og kanskje inn i kveldsmørket, så ta med hodelykt og skift til turen hjem.

Booking skibuss: Deltakerne reserverer og forhåndsbetaler selv skibussen: Link skibussen. Pga. forhåndsbetaling, så settes påmeldingsfristen 14 dager før selve turen, for å sikre at det blir nok deltakere og at turen blir avholdt.

Pris: 170 kr. for medlemmer av Skiforeningen, og 240 kr. for ikke-medlemmer - husk å ta med medlemskort!

Ta med: Mat og varmt drikke, varme klær og skiutstyr, samt KM-heftet 2014-16 hvis du er kjentmannspostjeger. Det blir mest sannsynlig uterast, men vi passerer Vambua som er en rastebu tidlig på turen.

Kart: Oslo Nordmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart.

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 27. februar 2016.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>