Kjentmannstur til Villa Malla & Hurum

25/6-2017

Villa Malle frister å besøke på en ny Hurum-tur
Foto: Aina Grymyr

Nå er det noen år siden vi har vært på de koselige turene der vi kombinerer kjentmannposttur til Hurum med besøk og middag på Villa Malla. Flere har ønsket at vi tar en tilsvarende tur hit igjen iår, og det frister også turlederen. Så da tar vi et nytt besøk hit, imens kan dere se bildene og stemningen fra den første turen vi hadde hit: Dagstur til Villa Malla & Hurum

I år satser vi på å besøke noen av Kjentmannspostene fra 2016-19 heftet som ligger på Hurum. Vi setter fra oss bilene og starter på stien opp til tårnet på Stikkvannskollen, derfra videre til post 1 Syd på Stikkvasskollen. Der puster vi ut, før vi går litt tilbake samme vei og så en bratt sti ned mot Ålbyvannet, og så mot Stikkvannshytta. Der vi tar en rast, og er de åpne (usikkert), så er det kanskje vaffelsalg. Derfra fortsetter vi på vei og sti til post 2 Bjørnåsen 304moh., som har flott utsikt i flere retninger. Returen blir kortere og mindre bratt, da vi runder kollen og delvis følger en annen sti tilbake til bilene.

Totalt blir den kuperte turen på rundt 10 km., med mest stigning både opp og ned i starten. Etter turen kjører vi til Filtvedt for årets besøk og middag på Villa Malla, og prøver å få sett oss litt rundt i området før middagen.

Villa Malla har kokken Sonja Lee skapt et lite paradis, der det serveres middelhavslunsj (kl. 12-15) og middagsbuffet med varme fristelser fra grillen (kl. 16-20). De holder oppe utover i de små timer hver kveld så lenge det er gjester på besøk ;-). Stedet ligger rett ved fjorden med en fantastisk utsikt, atmosfære og innredning. Her er det palmer, hvite hus, deilig mat og ro - så dette blir en dagstur med både kulinariske nytelser og tur! Det er ikke spiseplikt på stedet, men maten anbefales!

Turfakta

Avreise: Oppmøte kl. 11 ved Brynseng T-banestasjon (alle østlige linjer unntatt 5) for felles transport. Vi avtaler bilskyss etter påmeldingsfristen, si i fra om du disponerer bil (bilspleis).

Retur: Gode og mette, sent til kvelds ;-)

Ta med: Mat, drikke og sitteunderlag til en lunsjrast, samt penger/kort til middag på Villa Malla. I tillegg kommer drikke og bilspleis. Det vil også være kjekt å ta med klær til skift på Villa Milla før middagen, hvis du ønsker det.

Kart: Oslo Vestmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 21. juni 2017.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>