Kjentmannstur i Raumariket rundt Gardermoen

29/10-2016

Utsikt mot Gardermoen-området fra en tidligere kjentmannspost (06-41)
Foto: Steinar Roland

Denne lørdagen rett før klokken snur, tar vi en tur til 2 av de nye, nordligste kjentmannspostene i Romeriksåsen, som begge har Gardermoen-området som referanse.

Først kjører vi til Gardermoen for å ta turen i ravinedalen inn til KM-post 41 Minnelunden i Ravinedalen. Planen er å ta den lengste av turene som er merket på 3,6 km., så vi får se oss godt rundt i området. Iflg. KM-heftet så er det delvis gjørmete i området, så anbefaler å sko oss deretter.

Etter at vi er tilbake i bilene, så kjører vi videre til den nordligste posten i det nye kjentmannsheftet. Vi parkerer ved broen over Leira og følger merket sti oppover rundt 1,5 km. mot KM-post 37 Bårhaugkampen. Tema for posten er en gammel bygdeborg, som er del av en forsvarsring. Det er ganske gjengrodd på toppen, men på sydøstsiden er det en fjellknaus med god utsikt til Gardermoen-området. Med korte kvelder rett før klokken snus tilbake, så holder det nok med disse to postene.

Turfakta

Avreise: Oppmøte kl. 10:15 ved Brynseng T-banestasjon (alle østlige linjer unntatt 5). Vi avtaler bilskyss etter påmeldingsfristen, si i fra om du disponerer bil. Vi ønsker å koordinere antall biler så vi får plass på p-plasser underveis (bilspleis), Vi starter gåturen fra Gardermoen kl. 11.

Ta med: Mat, drikke (gjerne varmt på termos) og sitteunderlag, samt Kjentmannsheftet 2016-2019 hvis du er kjentmannsjeger. Det vil også være lurt å ta på fottøy og benklær som tåler gjørme, spesielt til første posten.

Kart: Romeriksåsene 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 28. oktober 2016.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>