Vårtur med overnatting i Tretopphytte

8 - 9/4-2017

Tretopphytte - flere bilder kan sees på: http://tretopphytter.no/no/hjem/

Ut i skogen, opp i trærne og sprike med tærne… Vi skal ut i skogen og opp i trærne på overnattingstur, nærmere bestemt almenningsskogen i Veldre, Ringsaker mellom Hamar og Lillehammer.

Iver Nicolai er antagelig den eneste sertifiserte treklatreren i Friluftsklubben. Men det betyr ikke at vi andre ikke har lyst til å komme oss trygt opp i trærne, oppleve utsikten og føle naturen tett på. Derfor har vi leid en tretopphytte åtte meter over bakken, som vi kommer oss trygt opp i via trapp med solid rekkverk.

Tretopphyttene er vinterisolerte, og har romslig veranda med benker og bålpanne. Hyttene med størst veranda er Bjørkhytta og Himmelhytta. De har veranda som går helt rundt hytta. Det er Bjørkhytta vi har leid, denne er 15m2 og har sengeplass til 6-8 personer. Dvs de to sist påmeldte får hjørnesovesofa-plassene i stua.

Tretopphyttene har peisovn og gassfyring, dyner og puter. Alt av engangs- og bestikk, kasseroller, vaskemidler, tørke,- dopapir, fuglefrø og stearinlys er inkludert i prisen. Vi må selv ta med ingredienser til matlagingen og drikkevann. Hyttene inneholder en sofakrok med spisebord, kjøkkenbenk med vaskekum, gasskomfyr og kjøleskap. Det er biodo og dusj, solstrøm til leselys og 220v ladning til mobil m.m.

Prototypen av tretopphyttene ble bygd i 2005. Etter noe feiling, mye klatring, spikring og vågale konstruksjonsforsøk, ble annen utgave av hyttene godkjent for overnatting og utleie i 2006. Tretopphyttene er kompliserte å prosjektere, og kostbare å bygge. Slitasjen fra vind og vær kan gi et omfattende vedlikeholdsbehov. Tretopphyttene er ikke permanente bygg, og har begrenset levetid. Utleier regner med at hyttene varer i 10 år. Etter avsluttet brukstid blir hyttene demontert.

Dette er stedet for å nyte stillhet, natur,- fugle - og dyreliv. Perfekt for å nyte nattestillhet og stjerneklar himmel - langt fra bygd og by og andre lyskilder. Bli med på en unik og sosial vårtur.

Turfakta

Avreise: Med biler fra Oslo lørdag kl. 11:00, vi har hytta fra lørdag kl. 16:00 til søndag kl. 14:00. Vi tar sikte på handlestopp og lunsj en plass på veien opp. Søndag tar vi kanskje en tur innom Hamar el på vei hjem.

Ta med: Minst mulig i dagstursekk! Lakenpose, microfiberhåndkle, tannbørste, tannkrem, en såpe, deodorant og nødvendige artikler/medisiner om du trenger, pysjamas, sko til innendørs bruk, hodelykt, kamera.

Pris: Max kr. 1250 for overnattingen, bilspleis ca kr. 1100 per bil inkl. bompenger + felles mat

Påmelding: Påmelding etter fristen er mulig, men da kan hytta være avbestilt hvis for få påmeldte. Påmelding gyldig ved innbetaling av depositum på kr. 1250,- til Friluftsklubbens kontonummer 9235.21.68396, merk denne med tretopphytte og deltager. Ved avmelding etter fristen tapes hele eller deler av depositumet, svarende til klubbens merutgifter.

Maks antall personer: 8

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 15. mars 2017.

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>