Hundekjøring og langrenn på Vikerfjell

24 - 26/3-2017

Hundekjøring i vakre omgivelser
Foto: Lin Østad

Bli med på en spennende tur i fjellet bak ivrige hunder og med herlig fjellutsikt. Prøv å kjør ditt eget hundespann med 5-6 vennlige og arbeidsglade Alaskan huskyer eller slapp av i sleden. Innleid turleder (hundekjører) kjører sitt spann foran og deltageres spann vil følge etter. Du behøver ingen erfaring med hundespann, bare lysten til å prøve noe nytt og spennende.

Gli over snøflatene, stillheten er bare brutt av viskingen til sledemeiene og hundenes pust der vi smyger oss fremover i sledesporet. Dette er noe av det vi får oppleve som hundekjørere på denne halvdagsturen med hundekjøring.

Etter en innføring i hva som møter oss i løpet av dagen med hundekjøring, er vi med på å klargjøre hundene til dagens tur. Vi får ett godt innblikk i hva hundekjøring består av på denne turen. Vi blir mest sannsynlig to personer som deler ett hundespann, som vi veksler på å kjøre mens den andre sitter i sleden. Vi er med og seler på hundene (de som ønsker det), det samme med en fórbit til hundene og avseling etter turen. Det er rikelig med muligheter til å være med på hundestell. På denne turen er vi på sporet 2,5 - 3 timer, totalt går det med 4 timer.

Vi har leid utleiedelen på Tosseviksetra for overnatting denne helgen. Det er bilvei helt til døra og langrennsløypene går rett utenfor hytteveggen. Hytta har moderne kjøkken med spiseplass, romslig stue, bad, tørkerom og 4 soverom samt loftstue med sengeplasser.

Turfakta

Avreise: Med biler fra Oslo fredag. Avreisetid og -sted avtales etter at påmeldingsfristen har gått ut. Si ved påmelding ifra om du disponerer bil.

Retur: Søndag ettermiddag/kveld.

Pris: Kr 400 pr pers for leie av hytta, inkl. utvask (dette gjelder ved 10 pers). I tillegg kommer kr. 1000-1150 for hundekjøringen litt avhengig av antall deltagere, kjørekostnader på ca kr 1.200 per bil (deles på antall passasjerer), samt felles mat.

Ta med: Langrennski/utstyr, sengetøy, håndkle, innetøy, brødmat og 2 pålegg til felles frokost og niste, samt eget drikke. Turleder sørger for felles middag. Bekledning til hundekjøring; ullundertøy, fleecegenser e.l., vindtett vinterjakke m. hette, vindtett skibukse, ekstra ullgenser, høye og forede vinterstøvler og tykke ullsokker, ullvotter og vindtette overtrekksvotter, vinterlue og sol/slalombriller.

Påmelding: Påmelding etter fristen er mulig, men hytta og hundekjøringen kan da være avbestilt hvis for få påmeldte. Påmelding er gyldig ved innbetaling av depositum kr. 1000 til Friluftsklubbens kontornr.  9235.21.68396. Ved avmelding etter fristen tapes hele eller deler av depositumet, svarende til klubbens merutgifter.

Maks antall personer: 10

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 20. februar 2017.

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>