Grilltur i Sognsvannsmarka med vannhistorie

13/11-2016

Fra en tidligere tur med rast ved nedre Blanksjø
Foto: Magne Arentsen

Hva kan en god historie om drikkevannforsyning til et av Oslos fasjonable steder og ønske om å grille ute i skauen brukes til? Selvsagt som et tema for en dagstur med Friluftsklubben?

Vi møtes ved bommen på Sognsvann kl. 11.30 med håp om en vakker høstdag med lav sol som gir gule blader på trærne en ekstra glød. Vi begynner turen med å gå bortover moreneryggen til den nye kjentmannsposten "Sognsvannverket", post 34, hvor det ble opprettet et vannverk for den fasjonable nybebyggelsen nede i Homansbyen 1857-58. Senere ble Sognsvann en del av det kommunale vannverket for Kristiania. Først i 1967 ble drikkevannsrestriksjonene opphevet og frigitt for friluftsliv, med bademuligheter i Sognsvann.

Vi begir oss deretter opp til Oslos geografiske midtpunkt, Nedre Blanksjø. For de som ikke har tatt kjentmannspost 33 i det forrige heftet, så står den her fortsatt. Her rigger vi opp engangsgriller (som turleder har med), og tar en lang grillunsj. Ta med deg det du ønsker å grille av mat selv.

Etter lunsj går vi på blåmerket sti via Svartkulp tilbake til Sognsvann. En kort og enkel men en fin tur på ca. 4 -5 km.

Det er ingen fellesavgang fra byen. Vi møtes direkte på bommen ved Sognsvann, og er tilbake ved bommen ca. kl. 15.00.

Turfakta

Maks antall personer: 16

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 9. november 2016.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>