Dagstur i Østmarka rundt Svartoren med KM-post 47

24/9-2017

Klar til å krysse Svartoren via den gamle trekkflåten. Nå har det kommet en ny trekkflåte, etter dugnadsarbeid av ØX (Østmarka på kryss og tvers)
Foto: Aina Grymyr

Denne søndagen tar vi en tur langs gamle rideveier som nå er delvis mosebelagte rundt vannet Svartoren. På veien skal besøke en kjentmannspost i det nye heftet; post 47 Karen Cudrios ridevei. Området vi skal gå inn er ganske lettgått og snilt, og på denne tiden av året er det grønt og frodig her og med mulighet for å finne sopp, spesielt traktkantareller.

I løpet av turen skal vi ta en av de korteste fergestrekningene som finnes både innen skog og utenfor, da vi skal krysse Svartoren via den lille trekkflåten. Turen vil bli tilpasset dagens vær- og føreforhold, og blir det en knalldag så legger vi kanskje turen opp til Tømmerås, som har en praktfull utsikt. Det blir uterast på et egnet sted, og turen vil passe for de fleste. Turlengden blir mellom 6 og 10 km., avhengig om vi stikker opp til Tømmerås.

Turfakta

Fremmøte: Bysetermåsan kl.11. Vi koordinerer transport etter påmeldingsfristen, si ifra hvis du stiller med bil (bilspleis)

Ta med: Godt fottøy, sitteunderlag, mat og drikke, gjerne termos med noe varmt i da det blir uterast.

Kart: Oslo Østmarka 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 20. september 2017.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>