Dagstur til Oslo Klatrepark

19/8-2017

Foto: Lin Østad

Bli med til en spennende klatrepark i vill og vakker natur ved Bånkall gård øverst i Groruddalen! Her vil du oppleve utfordrende og rå opplevelser høyt og lavt i Oslos tretopper. Klatreparken har over 70 elementer fordelt på 8 spennende løyper, med flere Tarzanhopp og mange Ziplines. Løypene varierer i både høyde og vanskelighetsgrad, så her er det noe for alle. Klatring i tretoppenes klatrebaner gir en flott opplevelse og mestringsfølelse.

Banene har ulik vanskelighetsgrad og høyde. Etter hvert som din selvsikkerhet stiger, vil hindringer du først så som umulige forseres. Når dagen er omme sitter du igjen med en følelse av at du har flyttet noen grenser. Banene er plassert fra rundt 0,6 til 13 meter oppe i trærne, og man starter på de lave løypene og jobber seg oppover. Mellom hver løype lander man på bakken og man kan da velge om man skal ta neste løype. Gjestene utstyres med hjelm og en klatresele som har doble karabinkroker og en rulle.

Grunnelementet for et hinder er en forbindelse mellom to trær med flere stålwirer, hvorav en fungerer som en sikkerhetsline som man er koblet fast i. Stålwirene monteres slik at de ikke gjør skade på bark eller ved. Selve aktiviteten går ut på å komme seg fra tre til tre ved ulike teknikker som gå, krabbe, springe, balansere, svinge, hoppe, rulle etc.

Starten av et hinder utgår fra en plattform som omkranser treet og fungerer som hvilested mellom de ulike hindrene. Plattformene festes på treet på samme måte som wirer uten å skade bark eller ved. Du vil også finne mange Ziplines i parken. En Zipline er en stålvaier som man kobler seg på med en rulle og kjører gjennom luften til en "landingsplass".

Det bør sette av ca. 3 timer for å klatre i parken. Vi kan ta med niste/grillmat (de har grill) og beregne litt pauser mellom løypene, de anbefaler at vi er hos dem i 4-5 timer.

Alle som klatrer i parken må lese Sikkerhetsreglene, samt fylle ut og sende inn en Egenerklæring. Det anbefales å gjøre dette online før ankomst, da vil vi spare tid. Man må også igjennom en øvelsesløype der man får grundig opplæring i hvordan man skal sikre seg oppe i løypene.

Det anbefales treningstøy eller lett tur tøy. Ved vind og regn anbefaler vi en vind og vanntett jakke som du kan ta av deg når du blir varm. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Det anbefales joggesko eller tursko med god såle. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner. Vær obs på at det kan være kvae i trærne. Det anbefales også å bruke hansker når man klatrer. Ta gjerne med et par tynne skihansker el. Dersom du skulle glemme eller ikke har hansker, selger de dette i klatreparken.

Turfakta

Fremmøte: Kl 10:00 i Trondheimsveien 644, 0964 Oslo. Med bil eller sykkel: Kjør forbi Groruddalen golfbane. Fortsett forbi Bånkall gård og ta første vei inn til venstre, samme vei som inn til Franzefoss. Det er sammenhengende gang/sykkelvei fra Sinsen/Grefsen langs hele Trondheimsveien og til klatreparken.

Offentlig transport: Buss 301 eller 321 til Skillebekk i Trondheimsveien. Kryss veien i lyskrysset og gå retning mot Bånkall gård, første vei inn til høyre. Det er godt skiltet til klatreparken fra Trondheimsveien. Altnernativt t-banens linje 5 til Vestli stasjon. Følg Ragnhild Schibbyes vei ned til Trondheimsveien, ellers samme beskrivelse som for buss.

Ta med: Hansker, joggesko el, mat og drikke hvis du ønsker. Det er kiosk som selger is, mineralvann/brus, kaffe, te, nøtter og sjokolade.

Pris: Kr. 170,- per person (gruppepris), som inkluderer leie av hjelm og sikkerhetssele.

Påmelding: Påmelding er gyldig ved innbetaling av depositum kr. 170 til Friluftsklubbens kontonummer 9235.21.68396, merk den med klatrepark og deltager. Ved avmelding etter fristen tapes hele eller deler av depositumet, svarende til klubbens merutgifter.

Retur: Etter eget ønske

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 11. august 2017.

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>