Helgetur til Norsk Skogmuseum & Løiten Brænderi

5 - 7/5-2017

Norsk Skogmuseum
Foto: Lin Østad

Norsk Skogmuseum på Elverum er et museum med nasjonalt ansvar for utmarksnæringene jakt, fangst, fiske, skog, skogbruk og skogindustri. Musèet er et av de største museene i Norge og besøkes av over 110 000 hvert år. Vi blir med på en guidet tur på to av utstillingene og får ellers en 15 min orientering om museet både inn- og utendørs av vår guide.

Vi skal få med oss utstillingen om det fantastiske treet som forteller om hvordan treet blir til, og at fotosyntesen er grunnlaget for alt liv. Bladene er verdens beste solfangere, og guiden forteller hvordan fotosyntesen skjer i bladet. Trærnes magiske evne til å forvandle luft til sukker forklares på en ny og spennende måte. For å vise hvor spektakulær fotosyntesen er, har museet lagd en 9 meter lang lysende akrylvegg som viser snittet av et blad. Midt i utstillingen står en 7,5 meter høy treskulptur laget av 10 km aluminiumsrør – selve det fantastiske treet.

Utstillingen «Uglesett» skal vi få med oss, den handler om spennende og myteomspunnede ugler; mørkets og lysets jegere. Vi mennesker har alltid forbundet uglene med en rekke mystiske eller menneskelige egenskaper. I flere tusen år har de vært betraktet som kloke fugler, og de har blitt brukt som symbol på visdom – spesielt i forbindelse med kunnskap og litteratur. Denne utstillingen er produsert ved Agder naturmuseum og har vært på Norsk Skogmuseum tidligere. Denne gangen er imidlertid «Uglesett» betraktelig utvidet med nye forskningsresultater.

* Andre innendørs utstillinger som finns er; TRÅKK - i mangfoldig natur, Tid for Skog, Akvariet
* Utendørs utstillinger; Elveparken og Bekkeverkstedet, Brannvakttårnet, Prestøya med friluftssamlingene

Skogmuseet har et flott uteområde, det finnes museums butikk og et spisested vi kan ta lørdagens lunsj. Overnattingen denne helgen blir på Starmoen rett utenfor Elverum, der vi har leid en fin tømmerhytte.

Søndagen reiser vi innom Løiten lysstøperi og Løiten Brenneri på hjemveien. Vi har bestilt omvisningen i den gamle spritfabrikken på Løiten Brænderi.

Turfakta

Avreise: Med biler fra Oslo fredag. Avreisetid og -sted avtales etter at påmeldingsfristen har gått ut. Si ved påmelding ifra om du disponerer bil. 

Retur: Søndag ettermiddag/kveld. 

Pris: Max kr. 700 pr pers for leie av hytta, inkl. utvask. I tillegg kommer kjørekostnader på ca kr 900 per bil (deles på antall passasjerer), samt felles mat. Inngang Norsk Skogmuseum kr. 110,- Omvisning samlet kr. 1000,- deles på alle deltakerne. Omvisning på Løiten er kr. 100,- per pers.

Ta med: Sengetøy, håndkle, brødmat og 2 pålegg til felles frokost og niste, samt eget drikke. Hvis været tillater det, satser vi på utendørs grilling som felles middag. Nærmere info om mat kommer kort tid før turen.

Påmelding: Påmelding etter fristen er mulig, men hyttene kan da være avbestilt hvis for få påmeldte. Påmelding er gyldig ved innbetaling av depositum kr. 1000 til Friluftsklubbens kontornr. 9235.21.68396, merk denne med Elverum og deltager. Ved avmelding etter fristen tapes hele eller deler av depositumet, svarende til klubbens merutgifter.

Maks antall personer: 6

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 29. april 2017.

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>