Dagstur fra Sognsvann

3/9-2017

I Sognsvannsgruva.
Foto: Magne Arentsen

Etter en sommer så dukker det ofte opp nye medlemmer i Friluftsklubben. Vil du bli bedre kjent med Friluftsklubben, så er denne turen kanskje din første tur med oss. Vi skal sørge for at vi er flere aktive som du kan bli kjent med, og som kan svare på det du lurer på om oss. I tillegg er dette selvsagt en tur som også passer andre som har vært med på tur med Friluftsklubben før. Vi møtes ved bommen på Sognsvann. Vi går først på stier øst for Sognsvann, hvor vi oppsøker restene etter den gamle Sognsvannsgruven. Turlederen vil fortelle litt om gruvedriften her i området.

Deretter går vi nordover til øvre Blanksjø, som er en liten bortgjemt idyll på høydene nordøst for Sognsvann, hvor vi raster ute. Herfra går vi utenfor stiene mot de gamle "Jøssingbakkene". Dette er gamle hoppbakker hvor det ble arrangert illegale renn under krigen. Vi følger deretter Ankerveien tilbake til Sognsvann.

Dette blir en tur på ca. 7 km. For deg som bare har gått hovedrutene fra Sognsvann, så vil du på denne turen få se at området har svært mye mer å by på. Vi tar oss god tid, og regner med å være tilbake ved bommen på Sognsvann ca. kl. 15:30.

Ta med niste, drikke og sitteunderlag.

Turfakta

Avreise: Bommen på sognsvann kl. 11.00

Maks antall personer: 16

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 30. august 2017.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>