Høstfargetur til Blefjell

16 - 17/9-2017

Sigridsbu
Foto: Lin Østad

Denne helgen forflytter vi oss fra lavlandet til høyden, nærmere bestemt Sigridsbu. Sigridsbu ligger høyt og fritt sør for Bletoppen helt sør på Blefjell. Blefjell er et høyfjellsområde som består av to områder med ulike karaktertrekk. I øst finner du Vesle-Ble, et småkupert område med en mengde myrflekker og småvann og små skogholt i dalsøkkene. I vest ligger fjellryggen Store-Ble med et storslagent utsyn i alle himmelretninger. Sigridsbu er det perfekte utgangspunkt for turer videre nordover Blefjell.

Hytta har fem soverom med køyesenger, mens sikringsbua (annekset) har 12 soveplasser. Det er tillatt med hund i annekset. Det finnes 12 dyner og godt med ulltepper i skapene. Det kan likevel være lurt å ha med liggeunderlag i tilfelle det er trangt om plassen på denne popu-lære hytta i midten av september. Det er ikke mulig å booke denne hytta på forhånd. Hytta benyttes som base for utflukter lørdag og søndag.

Turfakta

Avreise: Lørdag fra Oslo/Sandvika kl. 09.30 avtaler med hver enkelt som kjører hvor det er mest praktisk å bli plukket opp.

KJØRERUTE: Kjør til Kongsberg ta så av mot Bolkesjø, 3 km vest for Bolkesjø parkerer vi på Nordstul parkeringsplass. Derfra er det 5 km gange (2timer) til hytta som ligger på 1.180 meters høyde.

Utstyr: Sovepose/lakenpose, varme klær, samt gode fjellsko.

Mat: Felles middag lørdag og ellers har hver enkelt med seg mat og drikke til dagsutflukt samt frokost/kvelds.

Pris: Bilspleis. Turleder kan disponere bil fra Sandvika. Ved fulltegning må vi ha 2 biler. Si ved påmelding ifra om du kan stille med bil.

Pris overnatting: DNT medlemmer Kr 240,- og for ikke medlemmer Kr 350,-

Maks antall personer: 8

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 13. september 2017.

Kontaktperson: Ingve Dragsnes <ingve.dragsnes@gmail.com>