Sykkeltur gjennom Grimsdalen

11 - 13/8-2017

Grimsdalshytta
Foto: Lin Østad

Grimsdalen er en av norges vakreste seterdaler på nordsiden av Rondane. Dalen er en av norges lengste og frodigste dalfører med store naturverdier og få tekniske inngrep. Fra dalen er det flott utsikt til 2.000 meters toppene, Høgronden, Midtrondene og Digerronden. Rute: Hjerkinn – Folldal – Grimsdalen – Dombås, ca. 100 km. Turen starter på Hjerkinn, som ligger 1.000 moh. Vi tar en tur opp til Viewpoint Snøhetta og Tverrfjellhytta villreinsenter i starten av turen. Utsiktspaviljongen ligger på 1.244 moh og er kåret til verdens flotteste besøkssenter. Herifra kan vi skue inn mot Snøhettamassivet og Grisungdalen. Vi sykler riksvei 29 videre mot Folldal. Gjør et stopp ved den særpregede Eysteinkyrkja fra 1969, som er en pilegrim- og veikirke. Turen går gjennom åpent landskap med vidt utsyn og følger elva Folla. Vi passerer Folldal Gruver og Folldal bygdesentrum der vi kan vi skaffe oss proviant. Turen fortsetter på riksvei 27 som er Nasjonal Turistveg Rondane, denne har flere rasteplasser underveis. Ved Fallet sykler vi inn i Grimsdalen og entrer Grimsdalshytta et stykke inne i dalen. Første sykkeletappe er ca. 60 km + avstikkere. Dag 2 sykler vi videre gjennom Grimsdalen og passerer blant annet Barthbua. Her kan vi gå Barthstigen gjennom et stort fangstanlegg og forbi gravhauger. Lenger inn i Grimsdalen ved Storberget ligger Pundarvangen, som tidligere var en markedsplass der østerdøler og gudbrandsdøler møttes.  
 
Turen gjennom Grimsdalen avsluttes i Gudbrandsdalen. Vi fortsetter på seterveien opp gjennom fjellbjørkeskogen til bomstasjonen. Snart får vi utsyn mot Jotunheim i vest, før det går bratt ned 500 høydemeter til Dovre tettsted. Turen avsluttes på Dombås. Andre sykkeletappe er ca 35 km + avstikkere. For å delta på turen, må man være i god nok fysisk form til å sykle i mer enn 60 km samme dag. Første etappe blir lengre enn dette, avstikkerne kommer i tillegg til selve traséen.

Turfakta

Avreise: Med tog fra Oslo S til Hjerkinn og retur med tog fra Dombås til Oslo S. Togavganger avtales etter at påmeldingsfristen har gått ut. Hvis det blir mer økonomisk lønnsomt å samkjøre med biler, så gjør vi dette.

Overnatting: Hjerkinn fjellstue. 7-sengs leilighet til kr. 1.650,-, deles på deltakerne. (kun overnatting bestilt) Leiligheten har 2 soverom, kjøkken og bad. Vi ordner med mat selv. Grimsdalshytta, sengeplass i 4-sengsrom. Pensjonsprisen på Grimsdalshytta er pr. person pr. døgn kr. 884,-  Dette er DNTmedlemspris. Ikke medlemspris: 1.130,-. (Prisen inkluderer overnatting, dusj, frokost, middag, nistepakke (4 skiver) og oppfylling av termos)

Pris: Minipris med NSB, ca. 400,- hver vei + sykkel. Sykkel kan også leies på Dombås, pris ca. 200,- per døgn.

Ta med: Sykkel, sykkelhjelm, solbriller, solkrem, ekstra slange til dekk, pumpe, punkteringsskum, litt verktøy, sykkelbekledning, regn/vindtett tøy, lakenpose, klær til reisen/være på overnattingsstedene med. Husk å pakke i sykkelvesker!

Påmeldingsfrist: Til kontaktpersonen innen utgangen av torsdag 1. juni.

 

Maks antall personer: 7

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>