Småtass - Dagstur i Finnemarka fra Spiralen

5/11-2017

Utsikt fra åssiden
Foto: Hanne Enger

Denne dagen drar FiO småtass på ekspedisjon til Drammen, nærmere bestemt til Spiralen. Det er et flott utsiktspunkt i Bragernesåsen ovenfor Drammen, som enklest kan nås ved å kjøre bil opp den spiralformede tunnelen inni fjellet, med start like bak Drammen sykehus. Tunnelen er en attraksjon i seg selv .

Vel oppe nyter vi utsikten mens vi utforsker turstiene langs åssiden. Vi tar også en tur bort til Drammen Frilufts-museum 300 meter innenfor Spiraltoppen hvor det er gjenreist 21 gamle tømmerhus som skal illustrere tidligere tiders gårds-drift og bygningstradisjoner i Buskerud.

Området er tilgjengelig med barnevogn. Når store og små er blitt passe slitne og sultne, avslutter vi utflukten med en matbit på Spiralen Café og Restaurant.

Turfakta

Oppmøte: kl 11.00 ved Esso foran Drammen sykehus (veibeskrivelse med utgangs-punkt i Oslo: kjør E18 mot Drammen, ta av E18 i Drammen før broa over Drammenselva, kjør Bragernestunnelen og følg skiltene mot Drammen sykehus, Esso ligger nedenfor parkeringsområdene foran sykehuset).

Pris: Det koster kr 35 i bomavgift for å kjøre opp Spiralen (kort og kontant).

Ta med: Niste og drikke slik at vi kan ta en nistepause underveis også.

Telefon til kontaktperson: 980 38 327

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 3. november 2017.

Kontaktperson: Janne Møller-Stray <arbeidsadresse@hotmail.com>