Nyheter fra Friluftsklubben

koronavirus
Nedstengning i Oslo og Friluftsklubben
På grunn av at det er påvist det muterte koronaviruset i vårt område, så har det kommet nye regler fra Oslo kommune. Blant annet er alle arrangementer i det offentlige rom forbudt. I første omgang gjelder nedstengningen til 31. januar. Det betyr at dagsturen på ski til Løvlia utgår. Solstua holdes stengt i samme periode. Nedstengningen kan bli forlenget, og vi kommer med mer informasjon så snart vi vet noe mer.
vinterbilde
Godt nytt år med nytt turprogram og nyhetsbrev sendt til medlemmene
Vi har nettopp sendt ut nyhetsbrev til medlemmene våre. For å gjøre litt for savnet av utgivelsen av medlemsbladet Friluft, så har vi bestemt oss for å utgi erstatningen, nyhetsbrevet, med litt mer stoff hver gang enn hva vi har gjort hittil. Det vil inneholde nyheter, arrangementsoversikten, og på sikt kanskje noe mer tilleggsstoff. Og, hvorfor da ikke kalle nyhetsbrevet for «Friluft», som en videreføring av bladet? Vi ønsker å utgi «Friluft» til faste fastlagte tider hvor vi annonserer i hvert nyhetsbrev når neste nummer kan forventes. I 2021 så vil vi utgi 4 nummer av «Friluft».
Les mer >>
IMG 5569 v6.2
SELLANRÅ SKAL REHABILITERES
Sellanrå er en gammel hytte, og nå ser vi at vi nå må ha en større rehabilitering av hytta. Det er blant annet skader i gulvet som utbedres. Med skaden i gulvet ser vi at vi av sikkerhetsmessige årsaker må stenge hytta inntil videre fra 1. desember. Vi skal utrede alt det bygningstekniske med hytta, men av hensyn til at vinteren er like om hjørnet blir det vanskelig å få utført de nødvendige arbeidene før på våren 2021. Dette betyr at Sellanrå ikke vil bli åpnet igjen før arbeidene er utført, som nok ikke vil bety noen åpning før sommeren 2021. Vi håper at vi også innen den tid får gjort noen øvrige forbedringer i denne perioden. Vi beklager dette, men minner samtidig om at vår andre hytte Solstua på Krokskogen er åpen, og har du ikke besøkt denne før så anbefaler vi absolutt et besøk.


IMG 5569 v5.2
SOLSTUA HAR ÅPNET IGJEN!!
Solstua har vært stengt i september fordi brønnen har vært uttørket. Med de spesielle koronareglene vi nå har på hyttene våre, så kunne vi ikke gjenåpne en hytte hvor det ikke var tilgang på vaskevann. Etter mer nedbør i september er det nå imidlertid bra med vann i brønnen igjen, og hytta kan åpne igjen. En annen utfordring vi har på Solstua er at det har vært vanskelig å skaffe ved til hytta. Det har vært tomt i lengre tid. Siden det er kort vei inn til Solstua fra parkeringen på Kleivstua er det imidlertid greit for leietakerne å ta med egen ved inn. Vi fortsetter praksisen med 30 % avslag i den totale leiesummen siden man tar med egen ved. Man trekker selv ifra 30 % på det beløpet man får oppgitt å betale ved bestilling. Vi håper at det skal ordne seg med ved til vinteren. Etter befaringen i slutten av august så hytta ellers ut til å være i god stand, og vi anbefaler å ta en høsttur dit.
Les mer >>
Bilder 2016 2018 767 v5
Sykkeltur på Krokskogen lørdag 3. oktober
Vi planlegger nå nye turer fremover. Den første kommer allerede 3. oktober. Da blir det buss til Ringkollen og sykkeltur over Krokskogen til Sørkedalen. Se under fanen "turer" for detaljer. Flere turer blir fortløpende lagt ut de nærmeste dagene.
Les mer >>
Bilder 2016 2018 3050
Sellanrå turisthytte har åpnet igjen – kodelås er på plass
Friluftsklubben har hatt en dugnad i midten av august, og klargjort Sellanrå for bruk. Merk at det nå i en fortsatt Koronatid er noen spesialregler som må følges når man bestiller hytta. Vi forutsetter at alle som skal besøke hytta i utgangspunktet er helt fysisk friske, og ikke er i karantene. Ellers henvises til FHI sine smittevernregler. En spesialregel er nå at alle som skal overnatte har med et eget rent laken (madrassene er 75 x 200 cm). En annen viktig regel er at det kan spores hvem som har vært inne i hytta. Det skjer ofte at andre turfolk kommer innom Sellanrå, og har lyst til å gå inn å se hytta inne. Dette er det ikke noen mulighet for nå. Skulle smitte oppstå kan dette være ifra ukjente som ikke kan spores. Det påligger derfor et ansvar for de som leier hytta at bare personer de kjenner kan gis adgang til hytta innendørs.
Les mer >>
20200613 192358 v2
Vellykket 20 års jubileumsfest på Østmarksetra
Lørdag 13. juni hadde vi en svært vellykket jubileumsfest med en fireretters middagsmeny på Østmarksetra. Etter en vanskelig koronatid uten arrangementer den siste tiden, så var det endelig hyggelig å kunne møtes igjen. 26 medlemmer ble med, og de representerte både veteraner fra klubben, og noen nyere medlemmer. Noen var aktive turdeltakere, og andre var brukere av hyttene våre. Den gjengen som var samlet representerte således en bredde med alle kategorier av medlemmer, og vi håper at alle hygget seg skikkelig. Det var nydelig mat, og god service fra stedets verter. Tidligere har vi stått for matlagingen selv. Denne gangen slapp vi den jobben, og fikk gourmetmat i form av fisken slettvar til forrett, spennende vaktelsalat til mellomrett, utrolig mør helstekt kalv indrefilet til hovedrett, og en sjokoladefondant med salt karamell til dessert. Det hele ble toppet med en bursdagskake til dessert. Ingen gikk nok sultne hjem. Neste 5-års fest er 25 års jubileum. Vi kan vel ikke senke listen der. Det er bare å glede seg.
JubileumsfestenFIO2010 v2
Jubileumsfesten på Østmarksetra går som planlagt 13. juni, og hyttene åpner før sommeren
Alle medlemmer skal ha fått innbydelse på e-post sist torsdag, og mange påmeldinger har kommet inn på kort tid. Sørg for å melde deg på tidlig, for her kan det fort bli fullt. Med god sponsing fra Friluftsklubben blir dette et veldig godt tilbud.

Hyttene trenger begge en dugnad før vi åpner dem igjen på forsvarlige vilkår. Vi håper at det skal skje litt over midten av juni. Følg med på nyhtsoppdateringene.
IMG 5573
Oppdatering coronavirus og Friluftsklubben utover våren
Vi har nå hatt en måned uten turer og åpne hytter, og slik situasjonen fortsatt er må vi dessverre fortsette med det. Arrangementene ligger ute på siden slik de er planlagt, men de gjennomføres ikke så lenge ikke annen beskjed blir gitt.

-----------------------------------------
Les mer >>
korona v2
Coronavirus og Friluftsklubben fremover. Generalforsamlingen 16. mars blir utsatt. Hyttene er stengt
Folkehelseinstituttet har med hjemmel i smittevernloven § 4 - 1 annet ledd nedlagt et forbud mot kulturarrangementer. Vi har som oftest få med på arrangementene, og vi er en liten forening, men vi bør uansett være med på dugnaden å begrense viruset mest mulig. Når det gjelder generalforsamlingen har allerede Tidemandsstuen stengt lokalene frem til og med 14. april. Så Generalforsamlingen må bli utsatt. I tillegg avlyser vi alle arrangementer foreløpig, frem til og med 14. april. Kveldsturen 15. april håper vi på, men blir avlyst hvis situasjonen tilsier det. Hyttene Sellanrå og Solstua blir også stengt for alle bestillinger ut april. Det er en litt tung tid nå, men heldigvis begrenser ikke denne situasjonen at hver enkelt av oss kan bruke naturen til turer uten risiko for å smitte eller blir smittet. Det er heldigvis god plass der ute i naturen. Stå på alle sammen og gjør det som er anbefalt, så kommer vi nok igjennom dette.
Magne
Styreleder, Friluftsklubben i Oslo

[Flere nyheter]