Nyheter fra Friluftsklubben

Assjosetra
Nye arrangementer vinter - vår 2020
Turer og møter frem til begynnelsen av mai er nå publisert, og er klare for påmelding. Når det gjelder jubileumsfesten den 13. juni er det foreløpig bare en informasjon om datoen. Påmelding skjer først etter at medlemmene får en personlig invitasjon. Denne kommer i slutten av april. Da blir også arrangementer fra mai til oktober publisert. Bli med på tur og møter!!
IMG 5569 v3.2
Solstua er stengt til 31. januar 2020
Vi er tomme for ved på Solstua, og får ikke ny leveranse av ved før i slutten av januar. Vi må derfor stenge hytta i denne perioden. Vi beklager dette. Hytta håper vi igjen er åpen for besøk fra og med fredag 31. januar. Dette beror imidlertid på at det er snøscooterføre for å få veden inn til hytta.
011
Fordel å være ungdom ved overnatting på hyttene våre
Det lønner seg seg å være ungdom og være medlem av Friluftsklubben. Er du under 26 år, og har lyst på billig overnatting på to fine hytter i marka for bare kr. 100,- pr. natt, og med mulighet for å kjøpe din egen nøkkel til som passer til hyttene i tillegg? Det eneste som kreves er at du blir medlem. Det koster for tiden bare kr. 200,- pr. år. Med en overnattingspris for ungdom på kr. 180,- pr. natt for ikke-medlemmer, så tjener du fort inn kontingenten allerede ved den tredje overnattingen. Kjøp av nøkkel kommer i tillegg. Få gjerne andre venner også til å bli med på hyttetur! Kontakt oss gjerne hvis du lurer på noe på epost@friluftsklubben.no eller ring 936 17 068.
Generalforsamling 18. mars
Vi minner om Generalforsamlingen 18. mars. Se under "turer" for detaljer.
Skitur til Sørsetra lørdag 16. februar
Sollihøgda er et ganske snøsikkert område. Vi skal denne lørdagen gå en ganske lett skitur inn til Sørsetra og tilbake. Innover følger vi Djupedalsløypa, og tilbake går vi om Toresplassen. Det blir rast inne på Sørsetra. Turens lengde er ca. 14 km, og den går i gode løyper.

Se tursidene for nærmere informasjon.

Båltur til Nedre Blanksjø onsdag 14. november
Vi flyttet denne turen med 14 dager på grunn av værforholdene.

Denne turen skal vi bruke mer tid foran bålet enn å gå på beina.

Vi møtes ved bommen på Sognsvann klokka 18.00. Herfra går vi opp til nedre Blanksjø, hvor vi finner en bra plass for bålet og oss som skal sitte rundt det. Ta med sitteunderlag.

Vi hygger oss rundt bålet til vi rusler ned igjen til Sognsvann, hvor vi er tilbake før kl. 21.00.

Se tursidene for påmelding.
Dagstur i Østmarka med tre kjentmannsposter søndag 21. oktober
Det kom nye kjentmannsposter i september, og det er flere i Friluftsklubben som samler på disse. Denne dagen avlegger vi et besøk i Østmarka hvor det er tre poster som ligger nær hverandre og som det er mulig å besøke innen samme dagsturen. Tar du ikke kjentmannsposter er dette uansett en tur som vi tror du vil like. Vakre Slettfjellet blir stedet hvor vi tar utelunsj, og underveis i typisk Østmarkaterreng så får vi oppleve både skihistorie og Oslo kommunes høyeste tre. Bli med da vel?!

Detaljer om turen finnes på tursidene, som du ser til høyre på siden.
Vellykket dugnad og åpen dag på Sellanrå
7 deltakere stilte opp og sørget for at vi nå har ved på hytta til godt ut på vinteren. Lørdag kveld var det duket for årets fårikål og som vanlig var den enda bedre enn året før.

På søndag var det åpen dag, og vi observerte at det er flere og flere som nå legger turen til Sellanrå. Det var jevnt med besøkende hele dagen, og vi serverte kaffe og lapper til de som ønsket å få noe å spise og drikke.
Dugnad på Sellanrå med fårikål 6. - 7. oktober
Denne høstkvelden så serverer vi fårikål på Sellanrå til deltakerne. Vi gjør denne fårikålkvelden til en del av en minidugnad på Sellanrå. Derfor blir både middagen og overnatting gratis. Vi satser på en hyggelig kveld hvor peisilden kaster et flakkende og lunt lys mot tømmerveggene, mens vi koser oss i varmen inne i hytta.

Vi har noen få oppgaver som skal gjøres lørdag. Veden skal i hus, plenen skal rakes for løv, vi skal skifte sengetøy, oppgradere proviantlageret, vaske og noen andre mindre oppgaver som vil være forefallende. Det blir en mindre arbeidsmengde enn på pinsedugnaden, så det blir nok mer hyttetur enn dugnad.

Det vil være folk på hytta på lørdag fra ca. 11.30. Dugnaden avsluttes ca. kl. 17.00. Middagen er klar kl. 18.30.

Se tursidene for påmelding og mer informasjon.

Åpen dag på Sellanrå søndag 7. oktober
Denne søndagen i oktober arrangerer vi som vanlig åpen hytte med servering av vafler, kaker, kaffe, te og saft. Alle turfolk inviteres til å ta turen innom hytta, både medlemmer og ikke-medlemmer. Kanskje kan vi se nysnø på Norefjell? Vi har med kikkert til utlån. Alle, medlemmer og ikke-medlemmer er hjertlig velkommen. Serveringen holder åpent fra kl. 12-15.

Inne i den hyggelige stua vil det brenne et stort bål på peisen. Vi håper flest mulig av Friluftsklubbens medlemmer tar turen opp til hytta. Velkommen ellers til alle da dette er et åpent arrangement.

[Flere nyheter]