Måneskinnstur til Sandbakken

3/2-2012

To helger i skisesongen har Sandbakken fullmåneåpent på fredag og lørdag til kl. 23, og skiglade strømmer inn i Østmarka med minimal lyktebruk for å oppleve dette. Det blir ofte en stemningsfull kveldstur i nesten fullmånelys, med knitrende snø under skiene og forhåpentligvis godt føre. Sandbakken utvider gjerne menyen med hjemmelaget lapskaus, for å friste mange til å finne veien ut i den trolske fullmånenatten.

Les om tidligere fullmånehelger på http://www.sandbakken.org

Vi benytter den første fullmåneåpne fredagen i 2012 til en måneskinnstur innover Østmarka. Vi starter fra Skullerudstua og tar en runde tilpasset føre, kulde og vær, inn til Sandbakken. Planen er å gå med klokken inn via Fjellstadbakken og Smørehullet, og tilbake via Grønmo. Østmarka kan ha varierende snøforhold, så turen vil bli tilpasset føret. 

Turen blir ca. 18 km med store deler utenom lysløype. Ta med hodelykt til bruk i mørke partier eller hvis overskyet, men litt av vitsen er å gå delvis uten lys. Det blir rast innendørs på Sandbakken, så ta med kontanter eller kort for å kjøpe drikke og mat. Vi er tilbake rundt kl. 21.

Turfakta

Avreise: Fremmøte ved Skullerudstua kl. 18.00 - NB! ny starttid! Offentlig transport: T-bane linje 3 (Mortensrud) til Skullerud stasjon, buss 76 eller buss 79. Fra Skullerud stasjon er det ca. 10 minutter å gå dit. Med bil, følg Skullerudveien til Scharffenbergs vei.

Avreise: Fremmøte ved Skullerudstua kl. 18.00 - NB! ny starttid!

Retur: før kl. 22

Kart: Oslo Østmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 1. februar 2012.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>