Helgetur til Løvlia

10 - 11/3-2012

En skitur i marka med overnatting på betjent hytte, hvor gode skiopplevelser blir kombinert med hva en betjent hytte kan gi av god mat og hygge på kvelden - dette er hva vi går for denne helgen midt i mars.

Skiforeningens betjente hytter i Oslomarka er svært populære. Faktisk så populære at du allerede på sensommeren bør bestille hvis du har planer om en overnatting til en bestemt dato kommende vinter. Friluftsklubben har ennå ikke hatt en felles tur til en av disse hyttene, men denne vinteren får du sjansen. Vi fikk napp på kanskje en av de bedre helgene vinterstid; mot senvinter med lengre lyst utover ettermiddagen, og en følelse av innledningen på påsken. Vi valgte derfor Løvlia, som vi tror kan gi den beste «påskefølelsen» oppe på Krokskogen i denne tiden.

Vi kjører med biler fra Oslo. Faktisk kan vi kjøre helt inn til Løvlia. Lørdag tar vi en tur i nærområdet som er passe i forhold til at vi skal rekke middagen kl. 18.00. Middagen består av en buffét med hovedrett og dessert, hvor det er bare å spise så mye man ønsker. På kvelden finner vi oss en plass i stua hvor vi kan sitte og ha det hyggelig og prate sammen, eller vi er med på hva de andre gjestene på hytta måtte dra i gang av prat og andre ting. Vi har egne rom reservert Friluftsklubben. Dette er firesengs rom. Totalt har vi 12 plasser. Er det ledige senger på et rom, så er de fortsatt reservert bare oss.

Søndag sjekker vi ut etter frokost, hvor smøring av lunsjpakke inngår i overnattingsprisen, og tar vi en lengre tur i området. Hvor vi går på tur blir vi enige om sammen på turen. Men, vi tenker å ta det litt med ro, og det blir nok maks 10 – 15 km, med en lunsj som forhåpentligvis blir med mye sol.

Tilbake til Løvlia går vi rett i bilene og kjører hjem til Oslo.

Turfakta

Avreise: Vi avtaler bilskyss ved påmelding. Si i fra ved påmelding om du disponerer bil. Vi møtes ved Sporveismuseet på Majorstuen kl. 11.00. Ankomst Løvlia ca. 12.45.

Utstyr: Du trenger ikke sovepose. Vi får fullt oppredde senger. All mat dekkes gjennom middag, frokost og nistepakke, som inngår i prisen. En lunsjpakke til lørdag formiddag kan være lurt å ha med. Annet av mat, snacks og drikke må medbringes av hver enkelt. Merk at drikke kan kjøpes på stedet, og at medbrakt drikke ikke kan nytes i fellesarealene på hytta. Ellers av utstyr: Klær for skitur i marka, skiutstyr, skismøring (husk klister ved disse tider), og toalettsaker. Det er dusj og toalett på gangen.

Kart: Oslo Nordmark vinter. Turleder har både med kart og GPS.

Maks antall deltakere: 12

Pris: Overnatting med middag, frokost og nistepakke koster kr. 900,- Medlemmer av Skiforeningen betaler kr. 750,- Kjøregodtgjørelse til sjåførene betales etter avtalte satser.

Påmelding: til kontaktperson innen onsdag 29. februar.

Kontaktperson og turleder: Magne Arentsen, tlf. nr. 936 17 068.

Avreise: Si i fra ved påmelding om du disponerer bil. Vi møtes ved Sporveismuseet på Majorstuen kl. 11.00. Ankomst Løvlia ca. 12.45.

Retur: Tilbake til Løvlia går vi rett i bilene og kjører hjem til Oslo, hvor vi kommer ca. senest kl. 18.00.

Kart: Oslo Nordmark vinter. Turleder har både med kart og GPS.

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 29. februar 2012.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>