Fugletittertur til Fornebu

6/5-2012

Da Fornebu ble nedlagt som Oslos Hovedflyplass i 1998, var det ikke så mange som tenkte på at det der ute, i all støyen fra flyene, faktisk var et rikt fugleliv. Nå, i ettertid, har det blitt freding av flere områder der ute, hvor fuglene tidligere hadde selskap av andre mekaniske innretninger, som for øvrig også kunne fly. Mennesker hadde imidler-tid normalt ikke tilgang på disse områdene tidligere.

I dag er dette området åpent for publikum. Hele 265 fuglearter er registrert på Fornebu. Dette er faktisk mer enn ved Nordre Øyeren, sør for Lillestrøm, som er klassifisert som et internasjonalt verneområde. For vår del så blir ikke dette en søndagstur i de dype skoger, og det blir ikke så langt å gå på beina heller. Vi tar utgangspunkt midt på den «bygge-plassen» som Fornebu er i dag. Men, vi kan love fjordlige idyller på Fornebu-landets vest- og sørvestside, hvor nettopp fuglelivet er rikest.

Vi er så heldige at vi har en engasjert fugletitter i Friluftsklubben, Fredrik Jacobsen, som blir med som guide på denne turen. Det blir også stilt noen kikkerter til disposisjon. Men, har du selv en kikkert, så ta den gjerne med.

Turfakta

Avreise: Vi avtaler bilskyss ved påmelding. Si i fra ved påmelding om du disponerer bil. Vi møtes ved Sporveismuseet på Majorstuen kl. 11.00. Kjøregodtgjørelse til sjåførene betales etter avtalte satser.

Retur: Vi er tilbake på Majorstuen innen kl. 16.00.

Ta med: Det blir lunsj ute i området. Ta med nistepakke, drikke og sitte underlag.

Påmelding: til kontaktpersonen innen onsdag 2. mai.

Kontaktperson og turleder: Magne Arentsen, tlf. nr. 936 17 068.

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 2. mai 2012.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>