Med solen i ansiktet gjennom Vestmarka

24/3-2012

Vårskiturer går ofte sørover så man kan gå med solen i ansiktet og nyte både varmere og lengre dager. De mest klassiske turene går gjennom Nordmarka og Krogskogen, men andre deler av Marka egner seg også glimrende til vårskiturer. Iår satser vi på en slik solskinnstur gjenom Vestmarka fra Sollihøgda til Skui mot tampen av skisesongen, og håper på både sol og flott føre.

Vi tar Hønefossbussen helt opp til Sollihøgda der turen starter. Her er vi helt nord i Vestmarka, og starter på en skitur i vennlig terreng sørover. Vi følger Grenaderløypen til Burås i starten, derfra er det mange fine løyper å velge mellom. Omtrent midtveis tar vi en rast ved Mikkelsbonn, som er et knutepunkt for skiløyper i Vestmarka. Her kan man kjøpe noe enkelt å spise og drikke, mens man koser seg utendørs.

Ferden fortsetter videre sørover, og like før Stovivollen er det en kjentmannspost som vi kan ta en avstikker til, hvis det er føreforhold og ønske om det. Derfra er det mye nedoverbakker forbi Vestmarksetra, Jordbru og nedover langs lysløypen til Skui. Turen blir på rundt 20 km, og vil starte høyere opp i høyden enn der vi ender opp, 

Turfakta

Med bil: Vi kjører til Skui der vi parkerer, før vi tar Hønefossbussen opp til Sollihøgda. Oppmøte kl. 10:30 ved Brynseng T-banestasjon (alle østlige linjer untatt 5). Si i fra om du disponerer bil eller ønsker bilskyss ved påmeldingen, det gir oss mer fleksibilitet til returen etter en lengre skitur. Bilspleis.

Offentlig transport: Man kan også ta TIMEkspressen Linje 4 Oslo-Hønefoss helt fra Oslo sentrum, men da bør man sjekke returtidspunkter fra Skui for hjemturen. 

Busstider: Fra Skui skole kl. 11:25 (50 kr.) eller fra Oslo Bussterminal kl. 10:40 (80 kr.). Til Sollihøgda ca. 11:40

Busslink: http://www.nettbuss.no/www/resources/nbno/c/c5bbd980e5ab2c17413ec02bd757a9e5.pdf

Ta med: Penger til å kjøpe enkel mat/drikke ved Mikkelsbonn, eller ta med medbragt niste, sitterunderlag og gjerne termos.

Retur: Vi bruker hele dagen ute og tar oss god tid. Retur ca. 18

Kart: Oslo Vestmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 21. mars 2012.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>