En sommernatt på Krokskogen

20/6-2012

Alle har vel hørt om og kanskje lest klassikeren "En Sommernatt på Krokskogen", av Peter Chr. Asbjørnsen. Denne fortellingen har inspirert mange til friluftsliv og til turer både på Krokskogen og andre deler av Oslomarka. Det er en spesiell opplevelse å være i Marka en lang lys sommerkveld og sykle eller gå inn mot sommernatten.

Vi bruker denne historien som en inspirasjon til en sykkeltur gjennom Krokskogen fra nord til sør. Krokskogen er stor, vill, trolsk og med masse muligheter for turbruk. Vi vil få litt av den samme følelsen - og ikke minst opplevelsen av å være i Marka sent til kvelds, som Asbjørnsen forteller om i sine eventyr og fortellinger.

Vi benytter Skiforeningens sykkelbuss for å komme helt nord i marka til Ringkollen. Bussen vil være fremme rundt kl. 18, og da starter vår ferd gjennom Marka og inn i sommernatten. Vi kommer til å sykle på skogsbilveier, og det vil bli mye nedover til Sørkedalen. Derfra kan vi fortsette sykkelturen via Bogstad helt tilbake til Frognerparken, fortsatt mye nedover. Ønsker noen å ta bussen fra Skansebakken, så sjekk busstidene på forhånd. Det er begrenset plass til sykkel på bussen, men det er også mulig å sykle til T-banestasjonen på Røa. Eller sykle helt hjem for de som ønsker det.

Mer informasjon om Sykkelbussen finnes i linken sykkelbussen, og her beskrives alternative sykkelturforslag fra Ringkollen. Turleder vil legge ut mer info om planene på forumet før turen. Det er også mulig med en avstikker opp på kjentmannspost 15 på Kustein, som ligger mellom Heggelivannene. Sykkelturen fra Ringkollen til Sørkedalen er fra rundt 3 mil, derfra til Majorstuen er det ca. 1,5 mil. Skulle det bli grisevær den aktuelle onsdagen, så vurderes det å flytte turen til uken etter.

Hele den klassiske historien kan leses her: En sommernatt på Krokskogen, og det er mye annen artig information om eventyret på nettet, som eks. her; Oslo kommunes byarkiv

Turfakta

Avreise: Med Skiforeningens sykkelbuss, avreise kl. 16:45 foran hovedinngangen til Frognerparken.

Retur: Sent på kvelden / tidlig natt, muligens over midnatt

Booking sykkelbuss: Deltakerne reserverer selv sykkelbussen, se link over. Vanligvis er det mulig å booke 2-3 uker før avreise, så det lønner seg å være tidlig ute. Alle medlemmer av Skiforeningen har et kryss på medlemskortet sitt som gir en gratis sykkelbusstur. Ellers er prisen 195 kr. for medlemmer av Skiforeningen, og 265 kr. for ikke-medlemmer - husk å ta med medlemskort hvis du har! Si ifra ved påmelding hvor du går på sykkelbussen.

Ta med: Penger til sykkelbussen, mat og drikke til en rast (eller to) underveis, samt varme klær til kvelden og returen. Ta også med lappesaker, sykkelpumpe, sykkellykt og ellers fiksesaker til sykkelen din, og kunnskap om hvordan reparere hvis uhellet er ute (turleder er ikke sykkelekspert ;-)

Kart: Oslo Nordmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart.

Kontaktperson og turleder: Aina Grymyr. E-post: agrymyr@yahoo.no (foretrukket), evnt. tlf. 922 35 865

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 18. juni 2012.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>