Helgetur til Ytre Vassholmen

25 - 26/8-2012

I år tar vi spenntak og satser ut i vannet. Målet nå er ytterst ute, utenfor Fornebu. For de som liker å padle er det en fin tur ut. Andre tar større båt ut til den lille holmen ved innseilingen til Oslo. Vassholmene ligger langt inn mot Oslo men nyter rent vann fra Vestfjords-bassenget, der vi sommerstid gjerne får tilsig fra Mjøsa. Vi padler eller ror ut Bærums skjærgård og tar en tur på Ostøya hvor vi kan håpe at soppsesongen ikke er i full gang. Vi ønsker vannet under, og ikke over, oss i år. I kveldingen returnerer vi til Vassholmen og griller i strandkanten.

Søndag slapper vi av med litt lek og moro med båt før hjemreisen som går gjennom den gamle fartsleden Hundsund - en liten glemt idyll.

Turfakta

Oppmøte: Kl. 11:00 på Bruksveien holdeplass for buss 31 Snarøya. Herfra tar vi oss ut til øya med robåt, eventuelt taxibåt.
Dersom noen ønsker å stille med egen båt er det gode muligheter for dette. Dette avtales i så fall med turleder.

Informasjon om adkomst finner du også på nettsidene til Oslofjordens Friluftsråd.

Pris: Overnatting og mat - kr 220. Dette inkluderer tilbehør til grillmat samt dessert. I tillegg kommer eventuelt leie av redningsvest med ca kr 20.

Ta med: Badetøy og utstyr til solbading, varme klær til kvelden, turklær, laken og putetrekk eller sovepose (det er tepper og puter på hytta, ikke dyner).

Har du lyst, ta med ball, fiskeutstyr eller annet aktivitetsutstyr (vi organiserer hvem som tar med hva av felles utstyr på forum før avreise).

REDNINGSVEST er påkrevet. Båten vi låner er imidlertid ikke utstyrt med dette. Den enkelte deltaker må selv ta med redningsvest. Har man ikke, kan vest leies på Smestad og Kastellet brannstasjoner i Oslo.

MAT Ta med det du ønsker å grille, samt drikke og brødmat. NB! Det er ikke drikkevann på øya. Styret sørger for grillkull og tilbehør til grilling.

Kart: Oslofjorden sjøsportkart.

Påmelding: til kontaktpersonen innen utgangen av mandag 20. august. Påmelding er gyldig ved innbetaling av kr 220 Friluftsklubbens konto 9235.21.68396 (merket Vassholmen + deltager ). Innbetalt beløp tapes ved avmelding etter påmeldingsfristens utløp.

Kontaktperson: Leif Jørgensen, tlf. 924 07 060 eller e-post: leif.jorgensen@gmail.com

Maks antall personer: 7

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 20. august 2012.

Kontaktperson: Leif Jørgensen <leif@friluftsklubben.no>