Dagstur med kjentmannsmerkeåpning

2/9-2012

Det er ofte at kjentmannsposter danner rammen for de turmålene Friluftsklubben har på sine turer. Det er flere "kjentmannspostjegere" i Friluftsklubben, og vi anbefaler enda flere å prøve! Om du ikke er interessert i å samle poster, så er det likevel moro å bli med på turen. Stedet vi besøker har alltid en historie som krydrer opplevelsen av turen, enten vi besøker en nedlagt plass, en gammel damkonstruksjon eller kanskje et fint utsiktspunkt som få kjente til fra før.

Lansering av ny bok finner sted på Nesøya i Asker 2.september kl 12.00. Boken vil være i salg på stedet fra kl 10.00. Tema for posten ved Hestesund er eksporten av is som foregikk i seilskutetiden.

Vi drar fra Sporveismuseet på Majorstuen kl. 11.00, og kjører i biler. Vi prøver å få parkering på den nordre del av Nesøya. Ellers informerer arrangøren Skiforeningen om at det er få parkeringsplasser i nærheten av åpningsstedet. Vi går fra der vi parkerer ca. 1,5 km til åpningsstedet. Etter åpningen er det mulighet for å avtale en tur til en annen post inne i enten Vestmarka eller Bærumsmarka. Siden det er hemmelig hvor postene er satt ut, så vet vi ikke hvor vi drar videre før etter heftet er anskaffet!

Selv om påmeldingsfristen er ute, så er det fortsatt mulighet for å melde seg på innen lørdag kveld til turlederen.

Mer informasjon om kjentmannspoståpningen på www.skiforeningen.no

Turfakta

Avreise: Vi drar fra Sporveismuseet på Majorstuen kl. 11.00.

Retur: Ved 16-tiden.

Kart: Oslo Vestmark 1 : 50.000 eller Oslo Nordmark 1 : 50.000

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 1. september 2012.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>