17. mai-lunsj i Manglerudskogen

16/5-2010

Den gamle Friluftsklubben hadde som tradisjon å feire 17. mai på et sted øst for søndre Elvåga som i ettertid ble kalt 17. mai-plassen. I 2006 oppsøkte vi stedet og hadde en vellykket lunsj i historiske omgivelser.

Nå vil vi gjenta det hele, men langt mer bynært i det vi legger arrange­mentet til Manglerudskogen. Dette er et skog­område som ikke ligger inn mot marka. Skogen er beliggende som en åsrygg med Østensjøvannet og Oppsals bebyggelse i øst, Manglerudbebyggelsen i nord og vest, og mer landlige områder rundt Abildsø i sør. Selv om den ligger midt i bebygd strøk, og ikke er det helt store området, så skal vi nok klare å få frem skaustemningen her også. På toppen av åsryggen er det gravrøyser ved Tall­berget. Her er det også fine plasser hvor vi kan slå oss ned med 17. mai-lunsjen.

Vi trår til med et piknikpreget og enkelt koldtbord med smak av 17. mai her inne denne dagen.

De påmeldte blir bedt om å bidra i en eller annen form. Hvis regn, sørger tur­lederen for presenninger. Har du flagg, så ta det gjerne med.

I tillegg til maten blir det selvsagt tur i området. Turen legges til etter lunsj. Den går gjen­nom det sørlige området av Manglerud­skogen, og ender opp langs Østensjøvannet. Det er et veldig fugleliv her ved denne tiden, med flere arter det ikke er så vanlig å se andre steder.

Avreise:
Ta T-bane nr. 3 Mortensrud, fra Stor­tinget kl.11.09, til Skøyenåsen kl.11.24. Gi beskjed hvis du kommer med egen bil. Parkering langs veien ved bensin­stasjonen bak Østensjø skole.

Turens lengde: Ca. 4 – 5 km.

Maks antall: Ubegrenset.

Turfakta

Retur: Ved 15-tiden

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 14. mai 2010.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>