Skøyte- og pilketur til Råbjørnhytta

6 - 7/1-2018

Utsikt fra Råbjørnhytta
Foto: Lin Østad

Råbjørnhytta ligger vakkert til på en åpen voll i østenden av vannet Råbjørn, nordøst på Romeriksåsen. Hytta er en gammel tømmerhytte som tilhører Nannestad Allmenning, men har vært brukt som ubetjent DNT hytte de siste 10 årene. Hytta ligger 492 moh så her legger isen seg tidlig.

Skøyter og pilking står på agendaen på denne turen. Råbjørn har mange odder, øyer og viker. I vannet er det abbor, ørret og gjedde. Har vi fiskelykke, så kan vi kan grille fisken over bålpanna utenfor hytta.

FiO har hatt vintertur til Råbjørnhytta tidligere og det frister til gjenbesøk. Denne koselige hytta er i god stand og mangler ingenting. Hytta ligger plassert der Jotunheimstien og Rondanestien deler seg. Det er ca. 6 km å gå fra parkeringen til hytta, kjøretiden fra Oslo er rundt 1 time. Husk å hold av plass i sekken til felles middag.

Turfakta

Avreise: Avtales etter at påmeldingsfristen har gått ut.

Retur: Søndag på dagen/ettermiddagen.

Pris: Overnatting 255,- (DNT medlemspris 2017), samt bilspleis og middag lørdag. Fiskekort koster kr. 50,- for et døgn og kan kjøpes ved bommen inn til Romeriksåsen, eller på Inatur.no

Ta med: Sovepose (det er dyner og puter på hytta, men disse kan være fuktige på denne årstiden) skøyter, staver, ispigger, line, pilkestang, øse, agn og isbor (hvis du har), sko til innendørsbruk, brødmat, pålegg, drikke og eget snop. Husk DNT medlemskort. NB! Brodder til skoene anbefales, da det kan være veldig glatt på veien fra parkeringen og inn til hytta.

Påmelding: Hver enkelet bestiller sin egen overnatting på DNT sine nettsider. Da DNT har nytt bookingsystem, så er ikke bookingen for vintersesongen åpnet ennå. DNT antar at bookingen åpner i oktober/november. NB! Send en mail til kontaktperson med info om deltakelse på turen, slik at vi får koordinert transport og mat.

Maks antall personer: 10

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 10. desember 2017.

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>