Dagstur i Østmarka i juv og over hei

8/4-2018

Foto: Magne Arentsen

Våren melder gjerne sin ankomst tiul Østmarka ved disse tider, og det ligger ikke igjen snø annet enn kanskje litt her og der i skyggefylte nordhellinger. Det ligger nok ikke mer snø enn at vi klarer greit å komme oss opp Trolldalen, en av Østmarkas trange daler. Andre steder vil vi møte sommerens første blomster. På denne turen kan vi med ganske stor sikkerhet gi en hvitveisgaranti, og kanskje også blåveis med andre av vårens blomster.

Vi tar utgangspunkt ifra Bogerud t-banestasjon, og går inn i marka ved Rustadsaga. Med bil er det parkering ved Skullerud skole. Herfra går vi langs sørenden av Nøklevannet forbi Katisa og opp Trolldalen til Karismyr. Så går turen videre i mer åpent landskap over Skullerudåsen til toppen av den tidligere Fjeldstadbakken. Her er det fin utsikt nordover. Turen avsluttes ned Fjeldstadbakken til Rustadsaga, og tilbake til Bogerud t-banestasjon.

Turens lengde er litt over 8 km i vekslende men greit terreng. Godt fottøy er anbefalt, da det kan være noen våtere partier på denne årstiden. Ellers er ikke turen krevende. Ta med sitte underlag, og mat og drikke til lunsj, da vi tar lunsjen utendørs.

 

Turfakta

Avreise: T-bane linje 3 fra Stortinget kl. 11.14, er på Bogerud 11.34

Retur: Ca. ved 15-tiden fra Bogerud

Kart: Oslo Østmark 1 : 50.000

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 6. april 2018.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>