Sommerfest på Langåra

30/6 - 1/7-2018

Langåra - øya som ligger som en lang stripe ute til høyre
Foto: Lin Østad

Vi ønsker velkommen til årets sommerfest, som i år blir på Langåra i Oslofjorden. Hit kommer du etter en nostalgisk båttur med MS Rigmor fra Sandvika. Rigmor er Oslo eldste rutegående trebåt og kanskje også Norges eldste. Langåra har lange tradisjoner som sommerparadis for Oslos befolkning. I tidligere tider bodde det folk på Langåra hele sommeren igjennom. Dette var en liten fristad der det var plass til alle og det bodde opptil firetusen mennesker i telt og provisoriske hytter her i sommermånedene. Langårsund eller Middagsbukta om du vil, er kjent som sjøens Karl Johan og på St. Hans kunne man gå tørrskodd over sundet fra båt til båt i tidligere tider.

Vi har leid den gamle butikken som i dag har blitt en fin kystledhytte. Hytta har alle fasiliteter innendørs, som dusj, wc etc. Dette er den ene av to permanente hytter som i dag er igjen på Langåra. Langåra er en 2 km lang og smal øy som har fine langgrunne sandstrender på østsiden med flott utsikt over til Nesoddlandet. Butikken ligger på vestsiden inn mot Middagsbukta og Brønnøya. Det er alltid god badetemperatur inne i Middagsbukta.

Her kan du se film fra 1953 om Langåra;

https://www.youtube.com/watch?v=sggUPMvD_yU

 

Turfakta;

Avreise; MS Rigmor fra Sandvika kl 10:30 eller 13:30. Du kan komme med den avgangen du selv ønsker. Vi har hytta fra kl. 16:00 men det er fullt mulig å komme tidligere, om været frister til strandhugg først.

Pris: Hytteleie max kr. 295,- pr. person. Dette beløpet innbetales som depositum til FiO sitt kontonr. 9235.21.68396. Det kommer i tillegg spleis på reker med tilbehør.

Ta med: Putetrekk, laken og sovepose (det er ikke dyner på hytta), håndkle, badetøy, et pålegg til felles mat, samt eget brød, drikke og snacks. Turleder ordner med innkjøp til kveldens reker.

 

Turfakta

Maks antall personer: 20

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 31. mai 2018.

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>