Dagstur i Kjøsterudjuvet

8/9-2018

Øverst i Kjøsterudjuvet - en dag i april
Foto: Anne Bugge

Har du noengang gått tur oppover et juv? Det skal vi i september. Kjøsterudjuvet ligger i et populært turområde like utenfor Drammen ved Åssiden. Ivrige juv-vandrere tar gjerne turen allerede på vårparten, men vi tar vandringen etter sommeren. Til den tid har nok vinterens store snømengder forsvunnet fra høydene, rent gjennom juvet og ut i havet.

Juvet byr på en ca. 1300 meter lang vandring og er omgitt av høye fjellvegger på begge sider. Litt klyving vil det bli, men ikke klatring. I midten av juvet går det et elveløp, men stien oppover i juvet går på sidene langs elven det aller meste av veien. Enkelte steder er det satt inn trappetrinn.

Øverst i juvet flater terrenget ut og vi kommer frem til en vakker dam. Der tar vi klesskift hvis det trengs og så fortsetter vi turen videre til en trivelig markastue med matservering. Der tar vi rast før vi starter tilbaketuren. På nedovervei velger vi en av de mange stiene og holder god avstand til juvet.

Hvis du ikke føler deg fristet til å gå i selve juvet på oppturen, så er det gode og velbrukte stier som går parallelt med juvet.

Turens lengde er tilsammen ca. 15 km.

Turfakta:

Du må væreforberedt på å bli våt på beina. Ta derfor med et par ekstra tursko og evt. noe tøyskift. Pakk dette slik at det ikke blir vått på turen oppover.

Transport: Avtaler vi etter påmeldingsfristens utløp.

Vi starter kl. 11.00 fra parkeringsplassen ved slalombakken, Drammen skisenter - Aronsløypa, som ligger ca. 500 meter fra juvet.

Turfakta

Maks antall personer: 8

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 2. september 2018.

Kontaktperson: Anne Bugge <ixlapz@gmail.com>