Hyttetur til Åsa med minidugnad på Solstua

3 - 5/5-2019

Utsikten over Steinsfjorden fra Tiurtoppen
Foto: Magne Arentsen

Denne turen går først til turlederens egen hytte i Åsa på Ringerike. Her utforsker vi et fint turområde som ikke er så kjent for mange. Turleder er lokalkjent i området og kan by på mange fine serverdigheter. Blant annet går Valbekkfossen flomstor nå i begynnelsen av mai, og utsikten fra Tiurtoppen over Steinsfjorden og Ringerike må vi bare få med oss. Samtidig trenger klubbens hytte Solstua en liten dugnad. Den tar vi på søndagen.

Vi reiser fra Oslo fredag ettermiddag, og etter en times kjøring kommer vi til hytta "Heimen" i Åsa. Her parkerer rett ved hytta. Fredag serverer vi reker med tilbehør. Kanskje rekker vi en liten kveldstur også.

Lørdag blir det en fin opplevelsestur, hvor går vi opp lia til Tiurtoppen og nyter utsikten derfra. Videre går vi litt lengre opp og besøker Valbekkfossen. Dette er Oslomarkas kanskje fineste juvfoss, og i begynnelsen av mai håper vi på stor vannføring. Vi skal også se på noen groper i terrenget hvor den ene er en gammel elggrav og den andre opprinnelig en kjeller til en gammel husmannsplass som svært få kjenner til. Tilbake på hytta blir det grillmat til middag, og vi slapper av på hytta utover kvelden. Turens lengde på lørdag er bare på ca. 4 km, men det er noen høydemetere opp på første del av turen.

Søndag formiddag rydder vi ut av hytta og kjører til Friluftsklubbens hytte Solstua, som ligger bare en mil unna i sør opp fra Sundvolden. Her bruker vi dagen til en liten dugnad hvor vi går over hytta for vask og hugger litt ved som vi kløyver og legger til sommertørk. Vi avslutter og drar tilbake til Oslo ca. ved 17-tiden. De som bare vil bli med på dugnaden må reise opp til Solstua på egen hånd.  Reisende med buss fra Oslo vil bli hentet på Sundvolden. Vi regner med å være fremme på Solstua ca. kl. 12.00.

Antall deltakere: Maks. 8. Det er bare plass til 4 inne på Heimen. Men det er mulig å ligge på gulvet hvis man har med liggeunderlag. Alternativt kan man ligge i telt ute. De første påmeldte som blir med både på hytteturen og dugnaden får plass inne på hytta.

 

Turfakta

Maks antall personer: 8

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 30. april 2019.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>