Sykkeltur til idylliske Veierland

5 - 7/7-2019

Morgenstund har gull i munn
Foto: Anne Bugge

Veierland er en bilfri øy i Nøtterøy kommune med 150 innbyggere og mange hytter. Øya har en frodig natur og et herlig turområde i et lettsyklet terreng. Det er mange turstier og badeplasser på øya. Vi har leid den gamle skolen på øya som var barneskole frem til 2013, i dag fungerer den som kystledhytte. Øya har bakeri med gårdsutsalg og forkostvarer, kafè med salg av norskproduserte varer og spisested med middagsmuligheter. Øya har også noen lokale kunstnere, så det skal være mangt å ta seg til utover det å oppdage naturen. Vi kjører til Søndre Tenvik på Nøtterøy å parkere der, ferga MF Jutøya tar oss over på 10-15 minutter til Veierland. Det følger sykler med hytta som vi kan benytte oss av, disse står på fergestedet. Det anbefales å pakke i sekk da hytta ligger midt på øya. Hytta har strøm, vann, dusj og do innendørs.

Avreise: avtales etter at påmeldingsfristen har gått ut.

Pris: max kr. 550,- for leie av hytta. Spleis på felles mat kommer i tillegg, samt fergebilletter, deling av kjørekostnader med bom- og parkeringspenger.

Ta med: lakenpose eller sengetøy (det er dyner og puter på hytta), snop/snacks og drikke til eget forbruk (det er drikkevann i hytta). Da det er bakeri og muligheter for å kjøpe gårdsprodukter til frokost på øya, handler vi dette lokalt. Info om felles middager kommer nærmere turen.

Påmeldingsfrist: lørdag 1 juni, påmelding etter dette er mulig men hytta kan da være avbestilt hvis for få påmeldte. Påmelding er gyldig ved innbetaling av depositum kr. 700,- til Friluftsklubbens kontornr. 9235.21.68396, merk denne med Veierland og deltaker. Ved avmelding etter fristen tapes hele eller deler av depositumet, tilsvarende klubbens merutgifter.

Turfakta

Maks antall personer: 8

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 1. juni 2019.

Kontaktperson: Lin Østad <lin.ostad@hotmail.com>