Sommerhelg på Bergholmen i OsloFiOrden

15 - 17/6-2012

Sommeren er kommet og vi ønsker å invitere dere på sommerfest til en av Oslofjordens perler, Bergholmen, som ligger beskyttet av Oscarsborg ved Håøya. Bergholmen kan skilte med flotte turområder, og huset vi skal bo i er en gammel oppusset villa som ligger ved en korallstrand. Dette er også en øytur med mulighet til å gå innom en av Oslofjordens rike, og ellers vanskelig tilgjengelige skoger.

Det vil være mulig å bli med nedover fra fredag til søndag, eller å delta kun fra lørdag dersom dette passer.

Vi reiser ned fredag kveld og griller på stranda. Lørdag koser vi oss med å fiske og går tur i reservatet på Håøya. Håøya er rik på fugl og vi kan vente å se stor og spennende fugl. På kvelden spiser vi reker eller en bedre grillmiddag av dagens fangst og det vi ellers har med.

Vi tar med oss baller og spill til stranda og koser oss der når vi ikke er aktive på annet vis.

Søndag pakker vi oss ut, drar på stranda og tar eventuelt en omvisning på Oscarsborg før hjemreise hvis det er stemning for det.

Turfakta

Oppmøte: Fellesavreisen har oppmøte fredag kl. 16:00 ved klokka på Tingvallakaia på Aker Brygge. Vi skal ta ferge 602 fra Aker Brygge til Drøbak - Oscarsborg kl. 16:32. Fra Oscarsborg bruker vi hyttas egne robåter over til Bergholmen (ca 1,5 km å ro).

Det er gode fortøyingsmuligheter dersom du ønsker å stille med egen båt. Dette avtales i så fall med kontaktpersonen.

Ønsker du å komme på lørdag tar du fergen til Håøya og møter oss der. Felles retur fra Håøya vil bli ca kl 17. Ferger fra Aker Brygge ankommer Håøya kl. 11.10 og 16.10. Gi beskjed om hvilken ferge du kommer med.

Informasjon om adkomst finner du også på Oslofjorden friluftsråd sine nettsider.

Retur: fra Bergholmen ca kl. 16:00 søndag ettermiddag. Vi er da tilbake på Aker Brygge kl. 18:05.

Pris: Overnatting og mat - kr 500 for hele helgen, og kr 300 for lørdag til søndag. Dette inkluderer tilbehør til grillmat og reker samt dessert. I tillegg kommer fergebilletter t/r Håøya på kr 220, samt eventuelt leie av redningsvest med ca 20,-

Ta med: Badetøy og utstyr til solbading, varme klær til kvelden, turklær, laken og putetrekk eller sovepose (det er tepper og puter på hytta, ikke dyne).

Har du lyst, ta med ball, fiskeutstyr eller annet aktivitetsutstyr (vi organiserer hvem som tar med hva av felles utstyr på forum før avreise).

REDNINGSVEST er påkrevet. Båten vi låner er imidlertid ikke utstyrt med dette. Den enkelte deltaker må selv ta med redningsvest. Har man ikke, kan vest leies på Smestad og Kastellet brannstasjoner i Oslo.

MAT Ta med det du ønsker å grille, eventuelt reker fredag og / eller lørdag, samt drikke og brødmat. Styret sørger for grillkull og tilbehør til grilling og reker, samt dessert.

Kart: Oslofjorden sjøsportkart.

Påmelding: til kontaktpersonen innen utgangen av mandag 11. juni. Påmelding er gyldig ved innbetaling av beløp for overnatting og mat (kr 300 eller 500) til Friluftsklubbens konto 9235.21.68396 (merket: Bergholmen + deltager ). Inn-betalt beløp tapes ved avmelding etter påmeldingsfristens utløp.

Kontaktperson: Leif Jørgensen, tlf. 924 07 060 eller e-post: leif.jorgensen@gmail.com

Maks antall personer: 22

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 11. juni 2012.

Kontaktperson: Leif Jørgensen <leif@friluftsklubben.no>